dimecres, 13 de juny del 2007

AGRUPACIÓ D’ELECTORS “JUNTS PER BENEIXAMA


L’Agrupació d’electors Junts per Beneixama, quan ja han passat més de quinze dies de les eleccions municipals, i després d’haver escoltat diferents notícies, comentaris, rumors... vol fer pública la cronologia dels fets en allò referent a negociacions i possibles pactes que s’han dut a terme per elegir, el proper dia 16 de juny, la nostra alcaldessa (o alcalde):
- El dia 29 de maig, a instàncies del PSOE, va tenir lloc una reunió on se’ns va presentar un pacte de govern per a la legislatura, segons la qual l’Alcaldessa seria Amparo Barceló, Pepe Toni Mataix el tinent d’alcalde i es repartirien les regidories entre les dues formacions.
- El dia 31 de maig, a instàncies del Partit Popular, es celebrà una reunió on se’ns proposava un Pacte d’Estabilitat per compartir el govern local durant els propers quatre anys.
- Junts per Beneixama va escoltar les dues propostes.
- El dia 4 de juny, primer al PP i mitja hora després al PSOE, Junts per Beneixama va exposar la seua proposta de Pacte de Progrés que, literalment, era com segueix:

PACTE DE PROGRÉS

Per coherència amb el nostre programa electoral i després d’haver escoltat els altres dos partits, seguim pensant que les nostres idees i els nostres objectius per a Beneixama en el futur pròxim són les més idònies per a la bona gestió de l’Ajuntament.

Donat el clima de confrontació política al qual hem assistit últimament entre PP i PSOE, i havent-nos quedat nosaltres al marge vos presentem una proposta que intenta superar aquesta situació i arribar al màxim consens possible entre les tres forces resultants de les eleccions.

Qui millor pot assumir aquesta nova realitat és la nostra agrupació, intentant traure el millor d’uns i altres. La proposta, reflexionada i ferma, d’acord amb els nostres principis, és:

- L’Alcaldia per a JPB.
- Les tinències d’alcaldia per a PP i PSOE.
- Les possibles regidories, a repartir entre les tres forces representades a l’Ajuntament.

- El dia 6 de juny vam rebre la primera resposta negativa, del PP. La resposta anava acompanyada de declaracions públiques, en premsa, ràdio i televisió que, en determinats aspectes diferien d’allò proposat.
- El dia 8 de juny ens va arribar la segona negativa, en aquest cas des del PSOE. Aquesta segona resposta només confirmava que la nostra idea de consens dels tres grups resultants de les eleccions per al govern municipal no era possible i calia reconduir el procés negociador per altres vies.

Junts per Beneixama, valorant aspectes com:
- Els resultats electorals.
- La manifestació per part de l’electorat de la necessitat d’un canvi polític.
- Les sensacions rebudes en les diferents reunions.
- L’opinió majoritària de tots els membres de l’Agrupació.
- Els objectius del nostre programa electoral, que algú encara creu que no existeixen (de manera despectiva) i està en un error, i els diferents punts dels programes electorals dels altres dos grups polítics:

Reprén les negociacions, ara a instàncies del PSOE, per aconseguir arribar a un acord de govern municipal per als quatre pròxims anys.
Junts per Beneixama, cas d’arribar a un pacte de govern amb un dels grups polítics, acord que mantindrà sense cap tipus de dubte inicial; que complirà, però, que també exigirà el seu compliment; no oblida que en el grup que forme l’oposició hi ha gent amb idees i ganes de treballar pel nostre poble i no pararem fins aconseguir que també ells participen en el futur del municipi durant els propers quatre anys.

Beneixama, 9 de juny de 2007.