dilluns, 14 de juliol del 2008

UN ANY DE GOVERN MUNICIPAL

El passat divendres, l'Agrupació d'Electors Junts per Beneixama, va celebrar el primer aniversari de la seua presència al govern municipal amb un sopar multitudinari on es va fer balanç de la seua gestió durant aquest període de temps.

Els nostres regidors, valoren positivament la tasca realitzada i, després d'aquest primer període que es pot considerar d'aprenentatge, afronten els propers anys amb il·lusió i ganes de continuar treballant pel nostre poble.

Tant des de la Regidoria de Medi Ambient, des de la de Festes, des de la d'Educació i la de Cultura es van exposar als simpatitzants les diferents actuacions realitzades, sempre d'acord amb el nostre programa electoral, i sempre buscant millorar totes aquelles activitats que ja venien realitzant-se, així com proposant-ne de noves.

Es va repassar la tasca desenvolupada a l'Ajuntament, amb el treball diari, amb la participació en els seus òrgans de govern, comissions, plens,… implicant-se en tots els temes que afecten el municipi i no sols a les àrees de govern que els regidors tenen adjudicades i la col.laboració en totes les activitats que aquest ha organitzat:

- Interessants van resultar les activitats organitzades junt a la Unió de Llauradors, com van ser el “Curs de Cata de Vi i Oli” i la visita a Castelló per vore les “Oliveres Mil.lenàries” i les Jornades Micològiques que per primera vegada s'han celebrat.

- La presentació del Programa de Festes 2007 al Claustre de la Fundació, novedosa i ben organitzada, que va resultar atractiva pel nombrós públic que hi assistí. La pròpia organització de les passades Festes de Moros i Cristians i les dues presentacions de capitans que ja s'han dut a terme. La novetat del Ier Fotomarató.

- La beca per a l'estudi del Poeta Pastor i l'acte de lliurament del premi de poesia amb l'actuació de Paco Damas, la participació dels diferents lectors i el posterior sopar.

- L'actuació a la plaça de “La banda del Samaruc” per celebrar el nou d'octubre o la interessant conferència d'Alfons Llorenç per commemorar el 300 aniversari de la Batalla d'Almansa.

- El compromís adquirit amb l'Agenda 21 Local o l'Estudi del paisatge de Beneixama relacionat amb el PGOU en elaboració. L'inici dels tràmits per a la legalització dels albergs municipals.

- La col·laboració amb el centre escolar en la seua setmana cultural “Salvem la Terra” o la campanya de foment lector, amb l'organització per part de l'Ajuntament de l'activitat “Imagina't els llibres” a l'Agència de Lectura Municipal.

- L'Agència de Lectura ha hagut de renovar els seus bibliotecaris, ha augmentat la dotació de llibres, ha revisat la seua organització i catalogació de materials, però, no per això deixem de valorar negativament les mancances de les seues infraestructures, com preocupants són també, en general, totes les infraestructures culturals del poble.

Junts per Beneixama valora molt positivament el clima de col·laboració i sinceritat dintre de l'equip de govern municipal, amb l'objectiu comú d'aconseguir el millor per al nostre poble i, en totes les activitats desenvolupades al llarg de l'any, les anomenades anteriorment i totes les realitzades, la implicació de tot el teixit d'associacions locals. Implicació necessària per realitzar activitats, i que també ho ha de ser per contrastar opinions i per aportar visions noves en tots els temes que es consideren importants per al futur del nostre poble.