dissabte, 10 d’octubre del 2009

MARCEL·LÍ SARRIÓ AMORÓS

Durant molts anys, el 9 d'octubre hem anat a Sanxet. Hem anat a fer-nos una paella, a fer-la i a menjar-nos-la. A menjar i beure, a xarrar, a cantar i riure, (allí estarà encara el cançoner de Sanxet amb lletra i música). I a fer palesa la degradació moral i cívica del nostre País.
Enguany també hem anat, caminant, junt amb molta altra gent. Hem estat a Sanxet despedint Marcel·lí. La gent del Grup de Muntanya, els dolçainers i tabaleters del Reclot, amics i coneguts, companys de la feina, ..., molta gent. S'han recitat poemes, (també haurà quedat allí un munt de llibres de poesia, que tant li agradava), ha sonat la música dels maulets i la muixaranga, i hem plantat un arbre.

L'acte, com les reunions d'altres anys, ha tingut dues vessants, contràries i complementàries, d'alegria i de tristesa, però, ha servit per fer present i despedir un bon home.

Que siga doncs, motiu de record i de memòria.
"La vertadera caritat fa por.
És com la poesia: un bon poema,
per bell que sigui, ha de ser cruel.
No hi ha res més. La poesia és ara
l'última casa de misericòrdia."
"Casa de misericòrdia."Joan Margarit.

NOU D'OCTUBRE

Nombrosos han estat els actes de celebració del 9 d'octubre. Van començar el dia anterior amb la inauguració de l'exposició ART D'ACÍ. El dia 9, pel matí, es va inaugurar la nova ubicació del museu POETA PASTOR AICART, amb una nova organització i nous materials exposats, junt a una guia que permet identificar cadascun dels objectes presentats. Per la vesprada, la cercavila habitual i el berenar per a tot el públic assistent. Després, ball, amb l'actuació del grup NOTES SOLTES.
Molta gent va participar dels actes, més per la vesprada, inclòs el ball a la plaça, desmostrant-se de nou que és el sexe femení qui gaudeix majoritàriament del ball a ritme de la música.

ART D'ACÍ

El passat dijous 8 d'octubre es va inaugurar una nova exposició a la Sala d'Exposicions Temporals de l'Ajuntament de Beneixama.
En aquesta ocasió són tots i totes artistes locals: vora trenta en són i més de seixanta les obres exposades. Hi ha pintura de tot tipus de tècniques pictòriques i també escultura. En el discurs de presentació, la Regidora de Cultura va remarcar la importància d'haver reunit l'obra de tants artistes del poble, va recordar altres exposicions similars ja realitzades i va insistir en la necessitat de constituir una associació de pintors locals, així con el poder repetir aquest tipus d'exposicions tots els anys.