divendres, 16 d’octubre del 2009

LA FONT DEL NANO

Aquest estiu vam anar de passeig a la Font de l'Extremera. Tornava a eixir aigua de nou després d'uns anys seca.
El cap de setmana passat tocava passejar per les rodalies de la Font de Gamellons: la casa de la Seix i la Font del Nano, la Senda dels Enginyers i el Barranc de les Cordelleres.

És un camí circular que baixa des de la pista forestal de la Replana i torna a la mateixa pista a l'altura de l'entrada de la Duenya. El passeig, molt bonic, amb alguns trams de la senda incòmodes per caminar i massa transitats per vehicles de dues rodes.
Gamellons i la Font del Nano estaven plenes d'aigua, que corria per tot arreu, fins acabar al barranquet que la duria a l'Alforí.

El cap que forma la font, la còpia, (l'original el podeu vore al MAOVA d'Ontinyent), és una llàstima que no traga l'aigua per la boca i, la casa de la Seix, és ja un munt de runes quant no fa massa anys encara l'habitava aquell home, tan gran i tan fort, que ell a soles va col.locar al seu lloc la solera que suportava la coveta de L'Alberg i que no podien amb ella entre uns quants homes.

La llum del matí i el reixiu mostren totes les teranyines de la serra i el groc de la tardor s'apròpia de figueres i plataners i del magraner de la riba de la Seix ple de fruits. Un parell de gallets donen crits al fons del barranc, desesperats.
Què bé!