dissabte, 13 de febrer del 2010

¿SABIAS QUE...?

EL POPULAR té una interessantíssima secció que es titula ¿Sabias que…?, on el redactor ens conta algunes notícies històriques sorprenents sobre Beneixama o relacionades amb persones o institucions del poble. (Aquesta persona deu haver passat les hores mortes llegint-se l’arxiu municipal al complet, per oferir-nos la substància de la HISTÒRIA del nostre poble. Es tracta d’HISTÒRIA en majúscules i, per tant, on havia dit redactor, calia haver dit HISTORIADOR MAJÚSCUL).
Bé. A mi m’agrada, i vaig a encetar una secció pareguda, al bloc de Junts. La titularé igual, ¿Sabias que…?.
¿SABIAS QUE...?
- És absolutament impossible que pugues llepar-te el teu colze.

- Segons ha informat per escrit l’Ajuntament de Beneixama, el passat 7 de novembre de 2.009, l’Agència Tributària ha ingressat -per compte de les 200 empreses propietàries de l’hort solar- 43.730€ en concepte de Bens de Contribucions Especials, corresponents a l’any 2009.
I aquesta anualitat es pagarà al llarg dels 30 anys de vida de l’hort solar, la qual cosa suposarà uns ingressos per a l’Ajuntament de més de 1.300.000 €, quantitat molt allunyada del canon proposat, per a eixos 30 anys per l’anterior equip de govern de l’ajuntament, presidit pel Sr. Valdés Vidal, que va ser de 77.400 €.

- Més del 75% de les persones que lligen aquest escrit intentaran llepar-se el seu colze.

dimecres, 10 de febrer del 2010

75 PREGUNTES I UN PARELL DE FOTOS.

L’agrupació d’electors Junts per Beneixama ha rebut i ha llegit l’últim número de EL POPULAR.
Trenta preguntes diu EL POPULAR que busquen resposta. Nosaltres volem contestar-les, si sabem, i si ens diuen quines de les 75 que hi ha són les que volen resposta (aquestes persones no distingeixen els 30 punts de les preguntes que hi ha dintre dels punts, tot embolicat com està en una retòrica que sembla un sermó dirigit a una colla d’escolanets. L’escriptor necessita un curset bàsic de castellà, ja). També ens dediquen un parell de fotos que podem comentar o, almenys, indicar algun enllaç a vídeos i tutorials sobre Photoshop per a perfeccionar la tècnica.
Ara bé, a quí li contestem? Per allí apareix el logo del PP, contestem directament a la “Calle Génova”? Contestem al Grup Municipal del Partit Popular? Al Partit Popular de Beneixama? Al seu president?
I la foto denúncia? Mireu la que hui mateix hem fet:


No, no us ho cregau. Està retocada amb el Photoshop. Encara hi ha fem per allí i s’ocuparà el regidor de corregir-ho ara que ho sap. És una de les seues preocupacions.
Però, mireu aquesta altra:

Són els arbres que hi ha al fons. Són de fulla caduca i, hui 10 de febrer, no tenen fulles, diuen que a l’hivern les perden.
Mireu ara, observeu-la bé, la de l’11 de gener que publica EL POPULAR. Tots els arbrets del fons tenen fulles i ben verdes! Serà el canvi climàtic o ens han contat una mentireta?
Si tot el que diuen és igual.

(Per cert, també caldria averiguar qui ha estat el fabricant de la caixa de cartró. Aquesta caixa ha resistit tot l'estiu i un parell de nevades a l'hivern i està millor conservada que al mes de maig).

dilluns, 8 de febrer del 2010

SALVEM EL TEATRE

El dissabte va actuar a l'Auditori Municial el grup A.G.A.T.A. Teatro. El 1993 es va fundar el “Grupo Aficionado de Teatro de Agrónomos” i ara es torna a reunir com a “Antiguo Grupo Aficionado de Teatro de Agrónomos” sota la direcció de Jorge Mata Falcón.
Van representar “Noises Off”, una comèdia de Michael Frayn, que ells han titulat “Per davant i por detrás” i que es va portar al cine amb el títol “Qué ruina de función” pel director Peter Bogdanovich (la traducció, adaptació i direcció l’ha feta José Javier Gisbert). Mireu aquest desgavell de títols; doncs, així mateix és la història que ens conten.

L’obra ens mostra l’assaig general i l’estrena d’una altra obra teatral, “Res damunt”. I ens representa el que ocorre damunt l’escenari, a la vista del públic, però també, darrera, i les peripècies del grup d’actors.
Humor anglés, sutil, i humor ben gros, d’eixe de carreres i bacs i pantalons caiguts. Molt divertida. Tots els actors, i les actrius, ho van fer molt bé. Em vaig riure molt!