dissabte, 22 de maig del 2010

PRESENTACIÓ DE LA TROBADA

A poc a poc va acostant-se el cinc de juny, i a poc a poc va acostant-se la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alcoià-Comtat que tindrà lloc, precisament eixe dia, a Beneixama.

I ahir, vam assistir a un acte més, relacionat amb l'esdeveniment. Com tots els que s'han fet fins ara va estar molt bé, va participar molta gent i també en va assistir molta, a la qual li va agradar l'acte: grup de teatre, cor de Beneixama, l'alumnat que acaba sisé, mestres, director actual i anterior directora, lliurament d'orles, el president d'Escola Valenciana i l'Alcaldessa amb els discursos adients, el públic ... i els aplaudiments. Després el sopar corresponent al maset dels Moros.

Totes les activitats prèvies realitzades mostren dedicació i feina, molta feina feta en la preparació, no es tracta de actuacions improvisades o d'ocurrències puntuals, darrera de cadascuna d'elles hi ha molt de treball. I ho hem vist al llarg dels últims mesos i ho vorem el dia de la Trobada.

Encara quedarà molt per fer, però, quasi ja hem d'anar pensant en que isca bon oratge per a eixe dia.

Enhorabona als organitzadors i també a les organitzadores.

dilluns, 17 de maig del 2010

EL RECODO DEL RÍO


A La Rata Cellarda es van presentar, el dissabte, un parell d'obres literàries d'un escriptor ben conegut per tots nosaltres. Es tracta de Pedro Amorós i les obres, "Beatriz Cenci, una historia romana", una obra de teatre editada el febrer de 2009 i "El recodo del río", una novel·la que Pedro va publicar fa uns mesos, a les acaballes del mateix 2009.

Francesc Sarrió i Josep Martínez Sanchis van presentar l'autor i la seua obra i Pedro, ens va contar quin ha estat el camí recorregut fins arribar a l'edició, amb alguna anècdota que va fer riure al públic assistent, i va aprofundir un poc més en la temàtica i argument dels llibres presentats.

La signatura, per part de l'autor, dels llibres que el públic assistent havia adquirit, van la corresponent dedicatòria, va cloure l'acte que resultà interessant.

I el més interessant resta encara per arribar: la lectura dels llibres presentats.

Enhorabona a Pedro Amorós Juan.

VISIÓ RETROSPECTIVA DE L'ESCOLA A BENEIXAMA

Aquest passat cap de setmana, el divendres, es va inaugurar l'exposició "Visió retrospectiva de l'escola a Beneixama", també dintre de les activitats prèvies a la Trobada d'Escoles en Valencià.
Molta fotografia han recollit i classificat els organitzadors, per preparar aquesta interessant, i també sorprenent, exposició, que ens fa recordar anys de la nostra infantesa quasi oblidats.



Un raconet, recorda l'escola de fa ja molts anys, tan diferent a l'actual; i també podem vore una bona recopilació de llibres de text, que recorden tot un segle.



Aquesta mostra fotogràfica es mereix una visita tranquil·la i atenta. Hi ha temps.

LLIURAMENT DELS PREMIS SAMBORI.


Dintre de les activitats prèvies a la Trobada, va tindre lloc el passat divendres 7 de maig, el lliurament dels premis Sambori. Va haver premis per a l'alumnat de diferents edats: des de els infantils de 3 anys fins les escoles d'adults, i tots ells van acodir a rebre el seu premi.



Amb una nombrosa assistència de públic, l'acte va ser amé i amb la durada justa, ben conduït per la seua presentadora. A banda del lliurament dels premis, es van interpretar balls populars per part dels més joves del Grup de Danses de Beneixama, es va recitar l'any agrícola de Pastor Aicart per part d'alumnes del Col.legi i es van fer els corresponents parlaments, entre ells el de la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Beneixama:
"Molt bona nit a tots i a totes.
En primer lloc, com no podia ser d’altra manera, vull felicitar als guardonats i agrair-los la seua presència aquesta vesprada al nostre poble, Beneixama, el poble que acollirà enguany la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alcoià- Comtat...
...
Vull acabar aquest discurs gairebé de la mateixa manera que l'he començat, amb agraïments:
A les persones que han fet possible aquesta celebració. A les presents en aquest acte de reconeixement al talent literari i l'esforç dels creadors i qui no ens diu si d’ací a alguns anys podem dir que hem premiat a un gran escriptor o a una il.lustre escriptora; a les qui a través de la seva tasca, des de l’anonimat o des de qualsevol entitat, des del voluntariat o des de l’exercici professional, han treballat o treballen per aconseguir la normalitat lingüística i cultural.
A tots i totes moltes gràcies! I Bona Trobada, us esperem".