dimecres, 8 de desembre del 2010

A FIRMAR PAPERS S'HA DIT.

Quan les passions de l’ànima volen eixir a la superfície i la ira i la concupiscència es passegen pel carrer, rondant-la i afligint-la, cal llegir San Juan de la Cruz*. Mitigarà tota classe de passions i farà entrar en raó les potències i raons naturals de l'ànima. Paciència i moderació. Un exemple:

A las aves ligeras,
leones, ciervos, gamos saltadores,
montes, valles, riberas,
aguas, aires, ardores
y miedos de las noches veladores:
Por las amenas liras
y canto de serenas, os conjuro
que cesen vuestras iras
y no toquéis el muro,
por que la esposa duerma más seguro.


* En aquest cas el “de la Cruz” és literal, no té afegit de ninguna classe. Res a vore amb la Cruz de los Caídos.

¿POR QUÉ?

Un nou curt de la factoria Albero al NOTODOFILMFEST. Demostra la gran quantitat de coses que es poden dir en només 29 segons, utilitzant ben poques paraules. De segur que algú el veu un tant irreverent.

dilluns, 6 de desembre del 2010

ARRIBA L'HIVERN

El divendres 3 de desembre va aparèixer la neu a la Replana. Els qui van pujar de bon de matí es van trobar amb sorpresa a la carretera. Semblava que no havia nevat tant, però, el fred de la nit anterior havia conservat tota la neu caiguda a la carretera i, l'electrònica dels cotxes moderns feia difícil arribar a dalt de tot. Unes cadenes solucionen de seguida el problema.

JA S'HA PRESENTAT PASTOR AICART A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA.

El passat dijous vam assistir a la presentació del llibre de Josep Martínez Sanchis a la Universitat de València. Fou al Saló de Graus de la Facultat de Filologia. L'autor, Àngela Sirera i Josep Guia van ser els encarregats de presentar el llibre al public assistent, conegut, amb molta gent de Beneixama que viu a València. L'acte, ni massa curt ni llarg, amé, com les altres vegades.