dissabte, 5 de novembre del 2011

NO A L'ALTA TENSIÓ


Tal i com va dir el senyor alcalde en l'assemblea informativa de la setmana passada, hui dissabte 5 de novembre acaba el plaç per presentar al·legacions a la línia d'alta tensió. Durant aquesta setmana hem estat recollint signatures per poder presentar-ne quantes més millor. Ja vorem el resultat!

dimarts, 1 de novembre del 2011

AL·LEGACIONS A LA LÍNIA ELÈCTRICA

Assemblea informativa sobre  la “línea 132 kv Alhorines-Benejama” a l’Auditori Municipal, que està ocupat amb altra activitat musical. Es trasllada, l’assemblea, al local d’assaig de la Banda de Música.

Ocupen la taula presidencial Juan Molina (Alcalde de la Canyada), Juan Sempere (Alcalde del Camp de Mirra) i Antonio Valdés (Alcalde de Beneixama). Sembla que s’ha convocat només els propietaris de les finques afectades, (les propietaries també).

S’han de presentar al·legacions abans del dia 5 de novembre. Poc temps queda.
Les al·legacions és millor que siguen individuals i amb diferents arguments. Si són totes idèntiques es contesten igual i es resolen d’una tacada. Juan Molina dixit, i es refereix a l’exemple de les més de 20.000 al·legacions que es van fer a la Valleta d’Agres i per a res. Com si no es vegueren molt convençuts, aquests homes.

Els Ajuntaments també faran al·legacions en nom del poble. I el poble, no pot fer al·legacions?
Antonio Valdés ens conta el procediment administratiu per enviar per correu certificat una carta.
I soterrar-la? No els podem plantejar que la soterren?  -pregunta algú dels assistents.

Després de 10 o 12 minuts de reunió ja es pot passar per l’ajuntament, el dilluns, a replegar un model que serà igual per a tos i que deuen modificar. Un poc més avant ja no se sap si s’ha de modificar o no cal modificar-lo.
Podem al·legar només els propietaris o tothom qui vulga? –pregunta un altre. Hem d’exigir-los que soterren la línia –diu un altre. Sembla que no es vulga mobilització general.

Els ajuntaments també exigiran a l’empresa el pagament de tot tipus d’imposts o llicències. Com el que ha fet l’anterior ajuntament de Beneixama amb Iberdrola, però, en aquest cas només ha servit per gastar-se diners en advocats. O almenys així ens ho han contat.
Unes lliçons sobre obra civil també per part d’Antonio Valdés. Com aquella obra civil de l’hort solar, que cada placa només era la superfície dels quatre peus que tocaven terra.

No accepten vostés les indemnitzacions inicials, que es pot aconseguir més –diuen.
Aquesta és una reunió per informar d’al·legacions a una línia elèctrica, on es reparteix, a l’entrada, un full amb les quantitats de les indemnitzacions de l’empresa elèctrica als afectats. Serà per anar fent-se a la idea. (Línea 132 kv Alhorines-Benejama. Ni el nom del poble saben).


Junts per Beneixama presentarà al·legacions, la primera, contra els tres que presidien la taula.

NO A LES LÍNIES D'ALTA TENSIÓ.