divendres, 6 de gener del 2012

UNA NOVA LÍNIA D'ALTA TENSIÓ.

dijous, 5 de gener del 2012

PLE EXTRAORDINARI DEL MES DE DESEMBRE. CAPÍTOL III.


Punt Sisé de l’Ordre del Dia: Propuesta de aprobación de dictamen favorable de la Comisión Informativa Municipal de Gobernación, Obras y Urbanismo, sobre convenio de colaboración entre los excelentísimos ayuntamientos de Beneixama, Campo de Mirra y Cañada con Enestar Villena S.A.U.,  para la instalación de una línia eléctrica de evacuación de alta tensión.
La regidora portaveu de Junts per Beneixama llig l’escrit que podeu veure a continuació. No n’estem d’acord amb la instal·lació, no podem aprovar el conveni. El grup municipal del PSOE tampoc, a més, creu que les coses no s’han fet bé: no s’ha fet suficient pressió, no s’ha fet públic entre tots els ciutadans de Beneixama, no s’han convocat reunions amb associacions locals, reunions amb tot el poble, ..., no se n’ha assabentat pràcticament ningú.

 
Diu el senyor alcalde que amb l’escrit “podem estar tots d’acord”. I afegeix dirigint-se a la regidora de Junts per Beneixama: “Si tu em dius derrotista, jo et dic demagoga”. Bons arguments, veritat?
I les al·legacions? S’han presentat al·legacions, 176 només. L’Ajuntament també ha presentat la seua al·legació en contra. Però, no espera la resolució de les al·legacions i aprova el conveni amb els vots favorables del PP: 5 vots a favor i 4 en contra del PSOE i JpB.
Imagineu on aniran a parar les al·legacions quan l’empresa interessada es presente, a l’organisme administratiu competent, amb els convenis aprovats i signats pels tres ajuntaments.
I encara es diu més:
“Hem fet tot el que hem pogut amb les cartes que teníem damunt la taula”.
 “Volem que s’accepten les al·legacions abans que el conveni”.
“L’empresa té un problema de “plaços” i per això hem pogut negociar. Tenen la seguretat de que van a donar-los la declaració d’interés”.
“Vist que aneu a votar que no, al·legueu el que vulgueu, però, ara el que anem a fer és votar el conveni. No fa falta dir més”.
“En estos temes ja sabem que fer bandera és molt fàcil. Tu et creus amb suficient representativitat per parlar en representació de tots?”
Al Saló de Plens no hi ha “banderes” en aquesta ocasió. Tampoc està de “gom a gom”. No s’ha convocat per a les vuit de la vesprada. Tampoc als balcons i façanes del poble s’han penjat “altres banderes”. Com s’ha fet en altres ocasions i en altres temes.
Què no és important l’assumpte tractat? Estem parlant d’una nova línia d’alta tensió que passarà a pocs centenars de metres de la part nord del poble. És important, massa important, però, pareix més important assegurar una indemnització econòmica que lluitar perquè no es pose la línia d’alta tensió:
25.000 € de ICIO (llicència d’obres).
25.000 € per a la “via verda” (fa uns mesos es va deixar passar una subvenció per senyalitzar el Camí dels Molins).
200.000 € per a l’Ajuntament.
Pareix interessant la indemnització, veritat? S’ha fet memòria de l’anterior “canon”, aquell de l’hort solar? Se sap exactament la magnitud del negoci que hi ha al darrere? O del que vindrà després? S’ha pensat per què, de sobte, apareix de nou la proposta de conveni als ajuntaments? Se sap que es va fer sobre el tema l’anterior legislatura? Són coneixedors d’anteriors propostes fetes per l’empresa a l’Ajuntament? També els han contat la cançoneta del progrés, dels llocs de treball, d’estar situats al mapa mundial?
Es comentava al Ple que possiblement s’hagués fet una bona negociació, pels diners aconseguits, però, no era correcta la forma de fer-la. No, mediambientalment, paisatgísticament, ... la línia d’alta tensió és desastrosa, i econòmicament, minúscula i insignificant. Recordeu anteriors negociacions i anteriors “canons”, que no tinguem que tirar mà del BOE per arreglar possibles disbarats.

diumenge, 1 de gener del 2012

PLE EXTRAORDINARI DEL MES DE DESEMBRE CAPÍTOL II.


Abans d’arribar al punt “dècimprimer” de l’Ordre del Dia, (crec que ja s’ha dit que caldria fer un repàs dels ordinals en valencià i en castellà també), no va haver ocasió de tractar cap tema especial, no hi havia cap informe dels que necessiten una hora llarga per estimular al públic assistent, en realitat tampoc hi havia públic al qual alarmar.

Així, sobre “mociones de urgencia” i “informes d’alcaldia” només calia dir el títol, en “daciones de cuenta de decretos de alcaldia” només un xicotet rastre que el secretari va nomenar ràpidament, i al punt de “licencias de obras” no sabem que havia passat, però, no hi havia cap per llegir, d’informes, no s’havien pogut acabar de fer. (En realitat sí que sabem que ha passat, però, millor no insistir i esperar la setmana que ve o l’altra que es tractaran on toquen o com toquen: dos al sac i el sac en terra.)

I ja estem al punt onzé: “Modificación de ordenanza sobre tenencia y protección de animales domésticos”.
Resumint:
-        “Ix i me se caga el gos”, què fem amb el caldo?
-        “Tú sabes que todas las mañanas lo sacas y el tío va a por tí”. Quin tio?
-        “Tampoco hay que ir por el garrote vil”. A qui li l’apliquem, a l’amo o al gos?

Diu l’alcalde que es deuen aprovar normes que després puguen aplicar-se, es deuen posar multes que siguen “posables” (i pagables).

L’ordenança ja estava redactada anteriorment i es tractava “d’actualitzar les quantitat de l’ordenança”, però, resulta que qui ha fet la nova proposta no deu haver llegit l’anterior, ja que “és una destarificació molt gran” –diuen per allí. En la nova proposta, per exemple, es proposen multes per a determinats tipus de faltes, entre 90 i 300 euros, quan l’anterior ordenança en proposava de 6.000 a 18.000 € per les mateixes faltes. Total que ixes de casa i te se caga el gos, digam, en algun lloc emblemàtic o damunt d’alguna personalitat, i et poden caure 18.000 € de multa.

Pensaran vostés que tot açò és una broma pròpia de dia tan assenyalat, doncs no, és que no se sap de que s’està parlant, i per tant és millor deixar-ho damunt la taula per a altra ocasió més propícia, llegir els informes, contrastar les versions i reflexionar un poc sobre el que es va a proposar al Plenari, que es tracta del Ple Municipal de l’Ajuntament de Beneixama. A la barra del bar sempre es poden tractar les coses de manera més relaxada.

No cal dir que el públic assistent, quasi ningú, que té una gosseta a casa i de tant en tant la trau a passejar, va eixir d’allí molt preocupat, molt.

Dels gossos van passar a les carreteres, donant lectura a una comunicació de l’Ajuntament de Biar que vol el suport del de Beneixama per intentar convertir el camí del Camp de Mirra a Biar en carretera i que passe a mans de la Diputació. Tots n’estan d’acord, que aniria molt bé que s’adequara aquest camí, perillós per a la circulació i les persones, que s’usa molt, però, una vegada més, dóna la impressió que no se sap massa bé de que s’està parlant: primer caldria definir que és exactament la carretera de Biar al Camp de Mirra i Beneixama.

La proposta es considera interessant i, aprofitant l’avinentesa, se li podia recordar a l’Ajuntament de Biar que hi ha altres camins per arreglar, que afecten als habitants de Beneixama, camins agrícoles que estan en terme de Biar, però, que són molt utilitzats pels agricultors, fonamentalment, de Beneixama, per accedir als seus bancals i que estan bastant deteriorats.

L’Alcalde llig l’acta de nomenament de la nova Cronista de Beneixama, Bienvenida Parra Martínez i, hui sí, se’n recorda dels anteriors cronistes: Jose Lozano i MªJosé Payà. Li lliura un detall de reconeixement a la cronista cessant, per haver renunciat al càrrec, i li ofereix el Llibre d’Honor municipal per signar-lo i escriure allí el que li parega oportú.

Set regidors voten a favor del nomenament, dos se n’abstenen, creuen que s’hagués pogut consensuar la proposta i haver-la feta comuna, però, tots valoren positivament Bienvenida Parra Martínez com a Cronista de Beneixama. Sembla que hem superat aquella desafortunada expressió de “favor polític” que se li va aplicar al nomenament de MªJosé Payà Valdés, com a Cronista, l’anterior legislatura. Els papers de govern i oposició n'eren diferents.