dilluns, 16 d’abril del 2012

PLE ORDINARI MARÇ. CAPÍTOL 2.


Al punt desé,  (o dècim, o deu, o el que va després del nou), es proposa al plenari municipal la creació, revitalització, refundació o similar, del Consell Agrari Local. 

Era un dels punts del programa electoral del Partit Popular Local i ja sabeu que el programa electoral del PP es compleix sempre, excepte en alguns casos sense importància, com pot ser la pujada d’impostos, les baixades de sous  i les retallades de serveis, ( i el que s’atrevisca que li diga a l’alcalde on s’han retallat serveis).

El Cid Campeador, conegut heroi castellà que solia passar per la replaça de l’església de Beneixama en moltes de les seus correries, va guanyar alguna batalla després de mort. El Consell Agrari Local de Beneixama ha asfaltat un camí abans de nàixer.

I qui forma part d’aquest organisme? Diverses persones. 

El presidirà l’alcalde, qui millor que l’alcalde per a presidir el Consell Agrari. El regidor d’agricultura i els presidents de diferents cooperatives agrícoles locals també en formaran part, de l’almàssera de l’oli, de la bodega del vi, de la secció de tractors, i s’afegiran un representant de la Unió de Llauradors i un tècnic de reconeguda experiència.

Quines seran les seues funcions? Quin el seu finançament? No es va dir allí. Llegirem el programa electoral del PP per si de cas ho diu. Siguen quins siguen els seus objectius i projectes de futur,  li desitgem que el seu camí siga pla i profitós i que tinga bona collita. Però, ...

Sempre hi ha un però. Mª José Payà, la regidora de Junts per Beneixama, es mostra molt sorpresa. Ella, a l’inici de la legislatura, es va oferir a participar en el Consell Agrari i ara el troba ja format, amb decisions preses i sense haver dit res a ningú. 

Mª José repeteix, ja ho ha dit en altres ocasions, que ella està a l’Ajuntament per treballar, per ajudar, per col·laborar, ... i ara es troba sorpresa, decebuda i trista

Li pareix que es podria fer molt de treball al Consell Agrari, que podria haver-hi molta més gent, que caldria que participaren agricultors joves,...

El regidor d’agricultura, que ha presentat al Ple el tema, també es mostra “sorprés”, en aquest cas pel que la regidora ha exposat, i intenta suavitzar la proposta: “...estaríem a temps de poder parlar-ho ...”. Si això fora cert, si realment es tingueren objectius clars, si foren capaços d’escoltar i reflexionar un poc, el tema s’haguera deixat damunt la taula com en tantes altres ocasions, i s’haguera concretat allí mateix dia i hora per realitzar una reunió i repensar la proposta.

El President del Consell Agrari, i President del Plenari Municipal, i Alcalde de Beneixama, també es mostra molt afectat i diu: 
- MOLT BÉ! 
- S’APROVA?