divendres, 18 de maig del 2012

RECURS

El passat dia 15 de maig va publicar el DOCV la declaració d'utilitat pública de la línia d'alta tensió. (Recordeu que uns dies abans havia publicat el mateix el BOP, el Butlletí Oficial de la Província).

És una Resolució que es pot recurrir. Tenim un mes de plaç per presentar recurs d'alçada. S'està preparant un model per facilitar les coses a tot aquell que culga manifestar, una vegada més, el seu rebuig a la línia d'alta tensió.


dimarts, 15 de maig del 2012

MIRADES.


El passat dissabte 5 de maig es va inaugurar una nova exposició de la Universitat Miguel Hernández a la Sala d'Exposicions Temporals. Ja feia temps que no se'n preparava cap.

Es tracta de treballs realitzats per l'alumnat de Pintura Urbana de la Facultat de Belles Arts d'Altea, que conformen el projecte MIRADES:

"Així, Grècia, Impressionisme, Hop Art, Fauvisme i Suprematisme, entre altres, figuren a la nòmina dels treballs agosarats que, els estudiants-artistes, han cregut com a convenients dur a terme".

Els últims anys s'han presentat diferents exposicions de l'alumnat d'Altea. És una exposició que quan la mires, et mira. Li diuen Mirades. Està plena d'ulls. Per a les persones que no entenem massa, més bé poc, d'art, és una d'aquelles mostres de les que pots decidir, només, aquell quadre que "t'agrada" o "no t'agrada".

"Quan als resultats, paga la pena que uns altres els jutgen. Encara que ens correspon de dir que l'honestedat ha presidit, en bona mesura, totes les accions que s'hi han celebrat mentre ha durat la tasca".

N'erem poca gent en el moment de la inauguració.  Després també. Només vam arribar a formar dos grupets de gent, un dins i l'altre fora, a la porta, per afinitat. Era com si visitaren l'exposició al mateix temps els partidaris de l'alta tensió i els contraris a l'alta tensió. No crec que fos el cas. Més bé ens havíem reunit allí, però, per separat, els fanàtics del cubisme i un grup de seguidors de l'art renaixentista.

Al bloc del socialisme militant de Beneixama parlen del discurs de la regidora. És cert que fou breu, i contundent. Volia acostar-se a la mirada constructivista que penjava de la paret. El surrealisme el va aportar l'altra inauguració de la que parlen: a l'entrevista radiofònica, l'entrevistador, de Villena, castellanoparlant de tota la vida, parlava de Beneixama; l'entrevistat, d'ací, regidor del nostre ajuntament, és referia a una activitat que tindria lloc a Benejama. 

"... però per damunt de tot la il·lusió i la sensibilitat de posar de manifest que tot allò que fem és una guspira de vida, o un fragment d'existència. I això no està gens malament".

Durant l'anterior legislatura es van fer moltes activitats a la Sala d'Exposicions Temporals, exposicions, algun concert de guitarra, uns cursets teòrics i pràctics de còctels, recitals de poesia,..., i diverses. Unes més encertades, altres menys; unes amb molta calor, altres a la llum de la lluna d'estiu a la fresqueta del pati. La Sala estava on estava, però, no estava on havia d'estar. I, al llarg dels quatre anys es va intentar ubicar-la, fer-la visible, acostar-la als seus visitants, encara que foren els visitants els qui havien d'acostar-se a ella. Convertir-la en costum.

Si durant uns mesos no s'obri per a res, si no es fa res allí durant mig any, si el que es fa és com si no es vulguera fer, es perdrà el costum de visitar la Sala d'Exposicions Temporals i també el seu valor com a espai cultural. S'oblidarà l'esforç i la feina d'aquells que un dia van recuperar l'espai per a Beneixama i d'aquells altres que li van donar valor.

On anirem, què farem, doncs, els entusiastes del puntillisme i els apassionats de l'impressionisme?




*Els textos en cursiva són del catàleg "Mirades. Creació interdisciplinar".

dilluns, 14 de maig del 2012

NOSALTRES NO SOM "MALOS".


" Yo, señor, no soy malo, aunque no me faltarían motivos para serlo."


Utilitze la frase inicial de "La familia de Pascual Duarte" de Camilo J. Cela, perquè sé que hi ha gent a la que les cites li agraden molt. A mi no. Com no m'agraden tampoc les línies d'alta tensió.

Nosaltres no som "malos",  encara que no ens faltarien motius per ser-ho, som gent a la que no li agraden les línies d'alta tensió.

Com sabeu fa uns dies es va publicar al BOP la declaració d'utilitat pública de la línia d'alta tensió de la termosolar d'Enerstar a la subestació d'Iberdrola i volem repetir que nosaltres no som "malos", som gent que no vol que una línia d'alta tensió passe a pocs centenars de metres del nostre poble.

No som "malos", som gent que no volem posar en risc la nostra salut. No hem fet estudis científics sobre la incidència de l'alta tensió en el desenvolupament de càncer, però, no volem comprovar-ho. No volem saber si sí o si no.

No som "malos", som gent que no vol embrutar més encara el nostre paisatge ni malbaratar els nostres bancals plantant postes metàl·lics de per vida.

I no volem ser responsables de cap línia d'alta tensió. No som responsables de signar cap conveni amb l'empresa que vol fer negoci amb la nostra salut, el nostre territori i el nostre futur. No som responsables d'haver donat cap permís d'obres per poder construir aquesta línia ni d'haver fet cap informe favorable per facilitar i permetre el projecte.

Nosaltres volem presentar recurs d'alçada contra la resolució que declara la utilitat pública. És el nostre dret, la mateixa Resolució ho diu. I presentarem recurs davant l'organisme o la persona competent, el secretari autonòmic d'Economia, Indústria i Comerç. 

Si ho creiem oportú, enviarem la nostra protesta a la premsa, li demanarem ajuda al Síndic de Greuges, de nou replegarem firmes per fer-los saber la nostra oposició a la línia d’alta tensió a l’empresa que la instal·la, a Iberdrola, a l’administració autonòmica, al qui ha donat el permís d’obres i al qui ha signat un conveni amb l’empresa Enerstar que ha facilitat encara més la instal·lació. I demanem ajuda i col·laboració perquè sàpien aquells que només busquen el seu negoci, que encara que el nostre ajuntament ha donat eixe permís d’obres i ha signat l’esmentat conveni, hi ha una part de la ciutadania que no vol la línia d’alta tensió, ja en tenim prou, massa.

Nosaltres no som “malos”, encara que no ens faltarien motius per ser-ho.


NO A L'ALTA TENSIÓ!

RECURS CONTRA LA LÍNIA D'ALTA TENSIÓ.

El passat 9 de maig es va publicar al BOP d'Alacant la declaració d'utilitat pública de la línia d'alta tensió.

Tenim un mes per presentar recurs d'alçada contra aquesta resolució. Ja han passat 6 dies.

A què esperem?

Diguem tots: NO A L'ALTA TENSIÓ!