dimecres, 11 de juliol del 2012

NOU CONVENI A LA VISTA.

Ahir, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana va publicar una nova "declaració d'impacte ambiental" i "declaració d'utilitat pública" que afecten a Beneixama.

Més alta tensió? No. Ara és més hort solar.

Com que vindran nous IBIS, nous BICES, nous cànons i nous convenis, i sabem de les moltes ocupacions del nostre alcalde, que igual no ha llegit encara la Resolució, l'anunciem ací.

Té temps de pensar-ho; de comentar-ho amb tots els regidors i grups polítics municipals; de consultar amb la ciutadania, d'anar tots a una, encara que siga com a mesura excepcional. 

I, sobretot, de mirar un poc més enllà del "sí o sí".



PLE EXTRAORDINARI DEL 4 DE JULIOL.

Un altre Ple extraordinari. Açò és com allò tan famós dels germans Marx de "la parte contratante de la primera parte será considerada la parte  contratante de la primera parte...".

Va haver un Ple que va aprovar un Pla, que no va ser aprovat pel Ministeri d'Hisenda. Aquest Pla va haver de refer-se i redactar un altre nou Pla que va aprovar un altre Ple, i ara, que ja ha estat aprovat aquest nou Pla pel Ministeri d'Hisenda, el mateix Ministeri que l'anterior Ministeri, cal tornar a convocar un Ple que aprove la "operación de endeudamiento a largo plazo" contemplada en el nou Pla.

I així va ser. Es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots en contra dels regidors de Junts per Beneixama.

I això perquè? Perquè vam votar en contra? No estem d'acord en el model que han decidit per pagar els deutes dels Ajuntaments. 

Per pagar "deutes a proveïdors" diuen que cal endeutar-se de nou amb la quantitat que ja es devia i, a més, amb els interessos corresponents. (Ara el deute serà amb els bancs, autèntics "nius de llumbreres econòmiques" que ens trauran de la crisi on ells en han enfonsat).

Mireu: l'Ajuntament de Beneixama demanarà 234.377,60€ per pagar el que li deu als "proveïdors" que han treballat per a ell. Tindrà 10 anys per tornar-los, més un interés del 6%.

La major part del deute és degut a què l'administració valenciana, en aquest cas, no ha pagat les subvencions concedides per fer eixos treballs. La Generalitat que ens deu diners, no ens paga i nosaltres, l'Ajuntament, i per tant els seus ciutadants, hem d'endeutar-nos i pagar interessos per pagar el que altres no paguen. 

Si la Generalitat vol pagar haurà de tirar mà de "los bonos españoles" que el govern espanyol li donarà i li cobrarà el corresponent interés i que ell haurà demanat a Europa o a "los mercados" i pagarà per ells el 6 o el 7%. 

I en tots els casos eixos diners del govern espanyol, de la Generalitat Valenciana o de l'Ajuntament, i els seus interessos, els pagarem nosaltres de la nostra butxaca: digueu-li de la nostra sanitat, de la nostra educació, dels nostres serveis públics (inclòs el servei de correus), ... de la nostra dignitat, si encara ens en queda.

Diu el periòdic de fa uns dies que "El ejecutivo reformarà las competencias locales y limitarà los sueldos de alcaldes y ediles". I conta que han sigut més de 4.600 ajuntaments els que van aprovar els plans d'endeutament en un primer moment. Només 178 van presentar el segon Pla, com el cas de Beneixama, i la resta, més de 2.000, ni han presentat el Pla, ni tenen intenció de fer-ho.

Bé, una vegada més, estem dintre de l'èlit. No estem a la garbera dels 4.000, tampoc al sac dels 2.000; estem al grup dels 178, els escollits. Enhorabona!