dimecres, 19 de setembre del 2012

POSA FIL A L'AGULLA.



El curs escolar 2012-2013 comença amb l’aplicació de les més greus retallades en l’educació pública, de qualitat i en valencià per part de l’administració. Unes mesures que pretenen enfonsar el nostre sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat, i amb unes condicions laborals greus per al professorat i per a la qualitat de l'educació.

L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques de llibres, beques de menjadors, dotacions econòmiques de menjadors i despeses de funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que de plurilingüe només té el nom, fan que cridem alt i clar que nosaltres posem ­l’agulla i diguem prou a les retallades.

A hores d'ara, 19 de setembre, encara no s'han completat les plantilles dels centres. Algunes de les unitats s'han suprimit, altres s'han convertit en llocs itinerants compartits per diferents centres, altres s'han convertit en itinerants a temps parcial on el mestre té contracte de 6, 8, 10, 15 hores on abans era una jornada lectiva completa de 25 hores i les baixes per malaltia o maternitat ja anunciades abans de començar el curs encara no s'han cobert ni se sap quan. A més, anuncien que qualsevol baixa començarà a tenir-se en compte després de passats 10 dies lectius, mai abans, durant el present curs escolar. Eixos 10 dies, l'alumnat, o siga els vostres fills i filles, no tindran mestre o mestra. El centre haurà de cobrir-la amb els recursos, ja ajustats, de que dispose.

En aquests moments, quan falta poc més d'una setmana per començar el funcionament de menjadors, no se sap res de les ajudes, no se sap res de la seua organització: enguany encara no s'han donat instruccions de funcionament per als menjadors, cosa que altres anys es feia en juny, per a una correcta organització i planificació per part dels centres. A la porta dels menjadors espera l'idea genial de les fiambreres, tappers li diuen, que acabarà d'enfonsar un servei amb moltes dificultats.

La destrossa que s'ha fet al transport escolar, ha dut a alguns alumnes a haver d'anar caminant llargues distàncies per carreteres i camins, per arribar al seu centre. Hi ha centres que, tres dies després de començat el curs escolar a secundària, ja estan en vaga per motiu del transport escolar.

Totes aquestes retallades, han afectat fonamentalment a centres menuts en zones rurals on, en matèria de personal, s'ha tornat a les dotacions de 30 anys enrere.

Aquesta és l'educació pública que vol el PP. Aquesta és l'educació pública de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana i de la seua consellera Mª José Català, persona que, objectivament, no està capacitada per gestionar el que té entre mans.


Acudiu a la manifestació PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC el proper dissabte, a les 18 h, a les escales de l'IES Jorge Juan d'Alacant.

AÇÒ NO ÉS UNA CRISI, AÇÒ ÉS UNA ESTAFA!




WebRep
currentVote
noRating
noWeight

dimarts, 18 de setembre del 2012

SÍ O SÍ.

La notícia la va publicar fa uns dies la premsa d'Alacant.


Es tracta d'una línia de molt alta tensió molt semblant a la del "sí o sí". Postes de 40 m d'alçada, un tram aeri i un tram soterrat, passa per zones on hi ha moltes cases de camp al voltant de la ciutat, també pel casc urbà, hi ha una plataforma en contra, hi ha un ajuntament afectat.

Però, té una característica ben diferent a la que afectarà a Beneixama: l'Ajuntament de Petrer s´ha posicionat, junt a la Plataforma i junt a la ciutadania, en contra. Ha pensat que junts, podien canviar el projecte inicial. El nou projecte no és encara a gust de tots, però, s'ha canviat la idea inicial per una altra que serà millor per al poble de Petrer.


No sabem nosaltres res de compensacions econòmiques, però, sabem que l'Ajuntament de Petrer ha evitat un perjudici molt gran per a la població i ha rebut l'agraïment de part dels seus ciutadants.

Nosaltres tenim la línia d'alta tensió i ara ens regalen una ampliació de la subestació d'Iberdrola. També tenim un alcalde que ens va dir que la línea es faria "sí o sí" i, a més a més, vindrà acompanyada per una subestació més gran per poder admetre i distribuir l'energia que eixa línia ens durà. 

Uns mesos enrere, el nostre alcalde es mostrava cabrejat amb l'empresa, a un Ple municipal; quan l'ampliació de la central va eixir a informació pública no va haver cap al·legació per part de l'Ajuntament; ara caldrà aplicar-li el corresponent permís d'obres i l'impost que li pertoque. Tot s'arreglarà a una reunió on participarà el senyor alcalde amb càrrecs importants, de conseller en amunt, i servirà per solucionar "l'enorme dèficit municipal", per suposat que heretat.

Potser ens conte que l'ampliació de la subestació també es farà "sí o sí".

Encara podem presentar el corresponent recurs. Però, ho haurem de fer nosaltres. Amb l'ajuda i colaboració del nostre Ajuntament igual no podem comptar.