dimecres, 21 de novembre del 2012

POSTES DE SOL.


Diuen, que quan les postes de sol pinten el cel del color rogenc de les fotografies, anuncien vent o eixe mateix dia ha estat un dia ventós. 



Diuen també, que quan els núvols prenen la forma de xicotetes boles de cotó-en-pel, preveuen la futura pluja: "cel a borreguets, aigua a cabacets".

Tant el vent com la pluja, quan passen, deixaran cels nets, clars, nítids, ... que li donaran al paisatge el color blau fosc del capvespre. 

Hi ha qui diu que els postes de ferro, no les postes de sol, no, els postes de ferro, són sinònims de progrés, de futur, de convenis que ens faran rics a tots, ... que són inevitables.

Estem d'acord amb les primeres propostes, amb el cel roig, amb el cel tacat de núvols, amb el cel de l'hora blava, amb el vent que netege el paisatge. De cap manera n'estem d'acord amb els fils i els postes que embruten no sols les fotografies, que taquen també el  que un dia algú va titular la "façana del poble" i que anuncien un futur que no és el nostre. I que quan s'acabe el vent, quan passe la pluja, quan el cel roig es torne fosc, continuaran allí, anunciant-nos que han vingut per a quedar-se.



dimarts, 20 de novembre del 2012

ESPAÑA VA BIEN. (SEGONA PART).

Hui, 20 de novembre de 2012, es compleixen 37 anys de la mort del dictador i un any del regnat de Mariano. Fa un any el PP va guanyar amb majoria absoluta les eleccions espanyoles.

L'entrada anterior anunciavem la vaga general. Una vaga sense motius -deien alguns. Una vaga en el moment més inoportú, que no ajuda gens a la recuperació econòmica d'Espanya -deien altres.

Sense motius? I Mariano? Ajuda Mariano a la recuperació econòmica d'Espanya? Anem a veure-ho:

- A final de 2012, la taxa d'atur era del 22,85%, ara és  del 25,02%. Hem passat de 5.270.000 persones aturades a 5.770.000. La reforma laboral de don Mariano ha tingut efectes.

- Durant els sis primers mesos de 2012, la riquesa de les famílies ha baixat el 18%. El percentatge de famílies amb dificultats per arribar a fi de mes ha passat del 27 al 33%.

- I la famosa "prima de riesgo"? En novembre de 2011 estava en 440 punts, ara està en 454 i, don Mariano té el récord: 639 punts pel juliol. "La prima de riesgo se llama José Luis Rodríguez Zapatero" -deia pel micròfon Soraya.

- El PIB espanyol (Producto Interior Bruto), en el tercer trimestre de 2011 augmentava el 0,8%; el tercer trimestre de 2012, baixa el doble, un 1,6%. "Las medidas de crecimiento del PP".

- El dèficit públic era del 3,4% fa un any; ara és del 4,4%. "No podemos gastar lo que no tenemos".

- El deute públic, el tercer trimestre de 2011 era del 66%. El segon trimestre del 2012 era del 76%.

- En octubre de 2011, l'índex de preus era del 3%, un any després és del 3,5%. "Yo no subiré el IVA".

- L'eixida de capital era de 400 milions d'euros els huit primers mesos de 2011. Els mateixos huit mesos de 2012 ha sigut de 240.000 milions. Ens contava Mariano que si ell era president "se recuperaría la confianza en la economía española".

- La morositat ha pujat l'últim any el 42%. Ha superat ja el 10%, un de cada deu crèdits no es paga. Com no para el regal de diners públics als bancs.

- 526 desnonaments diaris. 526 famílies al carrer cada dia i alguns suicidis han fet saltar l'alarma. Mariano no ha aconseguit posar-se d'acord ni amb el partit més gran de l'oposició, als altres ni els ha citat per parlar del tema.

Açò és el que ha aconseguit aquest home durant l'últim any. El 2013 serà encara pitjor? El 2014 començarà la recuperació? S'acabarà la crisi el 2015?
És aquest l'únic camí, com la línia del "sí o sí"? No s'haurà equivocat de camí?





*Totes aquestes dades s'han publicat hui a alguns diaris.