dimarts, 27 d’agost del 2013

WEBS.

Per ahí escampades hi ha webs i blogs de gent coneguda. Una d'elles és la d'Alejandro Casanova:


http://alecasanova.com/Casanov_1./home.html

Joan Pérez també ha actualitzat el seu blog NATURA VIVA:

http://carrasdebeneixama2.blogspot.com.es/p/dediqueaquesta-entrada-del-blog-la.html

http://carrasdebeneixama2.blogspot.com.es/p/la-serra-de-la-solana-beneixama.html

http://carrasdebeneixama2.blogspot.com.es/


EXPOSICIÓ VIRTUAL: CONCURS DE PINTURA RÀPIDA.

A la Sala d'Exposicions Temporals estan exposades algunes de les obres presentades al Concurs de Pintura Ràpida 2013.




Ací teniu l'horari per poder visitar l'exposició, si voleu. Podreu vore també la Sala d'Exposicions, on últimament resulta difícil entrar, malgrat les "moltíssimes" activitats que allí realitzen els actuals governants.


dilluns, 26 d’agost del 2013

ACABANT EL PLE ORDINARI DE JULIOL.

Continua l'apartat de precs i preguntes. Ara li toca el torn al regidor del PSOE Paco Castelló:

- Es podria ampliar la temàtica del Concurs de Pintura Ràpida obrint alguna casa o edifici singular, a més de carrers o paisatges?
La regidora de Cultura, Mª Ángeles Rivas diu que ja ho ha comentat -algú ho dubta?- amb els pensionistes, però, ells tenen una altra visió i com els organitzadors del concurs són ells, ..., nosaltres sols col·laborem en el tema econòmic.
Nyas coca! L'Ajuntament posa els diners i les condicions els "organitzadors".

- Sobre el tema del cadastre del polígon industrial, insisteix que no són tots els qui paguen i caldria intentar que pagaren. Pot suposar un ingrés de 30.000€ anuals per a l'Ajuntament.

- Fa constar que a l'entrada oest del poble, per l'antiga carretera, es dipositen bosses plenes de brossa que estan allí penjades durant tot el cap de setmana i "fa molt mal efecte". 


- Indica Paco Castelló que el recinte del Pou de Sant Joan potser necessite una neteja, que el Minat ja està tancat, però, igual no s'ha solucionat el problema, que a l'Assegador hi ha una branca de noguera per tallar "des de sempre" i que cal arreglar algunes fugues d'aigua. Ja tenen feina!


- S'interessa també per vore el projecte de les obres de conducció de l'aigua que estan fent-se a l'horta, que a hores d'ara encara no li consta que haja tingut entrada a l'Ajuntament. A banda del que s'haja de pagar o no per les obres, el projecte deuen presentar-lo en l'Ajuntament. Mª José Payà es mostra d'acord per saber exactament que és el que està fent-se, per on discorren les conduccions i que es faça el que el projecte diu.


- "Que quede constància on estan les coses" -afegeix José Manuel.


El senyor Alcalde aporta altres arguments: "Si cobrem l'ICIO d'eixe projecte és un augment de costos que repercutirà sobre els usuaris". "Demanar un projecte és també assumir una responsabilitat. Si entra un projecte pel registre, la institució adquireix una responsabilitat i és una obra que després s'ha de controlar". "Una cosa és que te'l donen per a què tu el veges i l'altra que entre per registre".

Exacte. Una cosa és que el veges, l'altra que entre pel Registre i una altra que ni el veges, ni passe pel registre ni, el que és més greu, et preocupes de demanar-lo. La responsabilitat s'adquireix si entra per Registre i s'ha d'informar i després controlar les obres i també si saps que estan fent-se unes obres i no et preocupes de controlar-les i demanar-li a qui les executa el corresponent permís i autorització. O no? A més, eixos arguments es poden aplicar també a l'obra que tu o jo anem a fer a la nostra casa. Anem a demanar-li al senyor Alcalde que aplique els mateixos criteris a totes les obres que es facen al poble.

- "El demanem i ja està" -diu l'Alcalde. Ja vorem el proper Ple.

La regidora de JpB Mª José Payà realitza al Plenari les següents preguntes:

- El Beneixamart s'ha descartat? Mª Ángeles Rivas, que està de baixa per maternitat, "ho va parlar amb la persona que havia de fer-lo -hi ha qui ho dubte?- ..., però després ja no ...". "No s'ha fet perquè no hi ha gent apuntada" -conclou l'Alcalde.

- Es farà el concurs de pintura a l'aire lliure per als xiquets? El cost és molt baix i la rentabilitat molt alta -diu Mª José. Ací no hi ha resposta, de moment.

- Com està funcionant el tema del voluntariat? Es va aprovar el passat mes de maig i sembla que no s'ha publicitat. "S'han posat cartells però, ... S'ha publicitat també a la web i al facebook, ..." -li responen. (Mireu algunes imatges de la web municipal i l'enllaç de "l'altra web").









"Anem a vore" -intervé l'Alcalde. "El Beneixamart, si hi ha demanda per a fer-se, es fa". "L'any passat no va haver demanda, a lo millor és que és un grup molt tancat, ... Si realment volen fer-ho que vinguen a apuntar-se". "Totes les activitats no tenen vida perpètua, a voltes una cosa s'esgota, les coses eixes són aixina". 

El concurs de pintura per a xiquets té molta demanda -diu Mª José.

L'última volta que es va fer van haver molts pocs xiquets que van participar -diu l'Alcalde, que evidentment erra, que ja no se'n recorda que durant la legislatura anterior ell acudia a ben poques, per no dir cap, de les activitats que s'organitzaven. O siga "no feia vida de poble", utilitzant les seues pròpies paraules.

"Jo delegue en tu" -li diu Mª Ángeles Rivas a la regidora de JpB.

- No es van exposar les obres participants en el concurs del cartell de festes? -pregunta Mª José.

"Sí que es van exposar" -afirma la regidora Rivas, encara que en realitat, segons explica el regidor de Festes, es té previst exposar els cartells en l'acte de presentació del programa de festes del proper 15 d'agost. Però bé, que més dóna.

- Estan apuntant els treballadors municipals les diferents feines que fan? -diu la regidora de JpB. Contesta la regidora de Personal que "estan apuntant moltes coses".

- Hi ha alguna novetat sobre la ocupació de la via pública per part del bars amb taules i cadires? Contesta Mª Ángeles que s'ha repartit una carta recordant totes les normes i diu també que "anem a pillar alguna medida més". El senyor Alcalde puntualitza que "no se'ls ha limitat l'espai exactament".

- Es pot incloure encara al Programa de Festes alguna ressenya sobre Pedro J. Francés? -pregunta Mª José. El regidor de Festes indica que ja no és possible i que es farà el proper any, encara que enguany l'article de la Confraria de la Mare de Déu és obra seua.

El regidor del PSOE Castelló s'interessa per si el jurat del premi del cartell de festes pot declarar-lo dessert si ho considera oportú. El regidor de Festes diu que enguany "va estar pensant-ho".

- Conta Mª José Payà que fa uns dies la màquina de la Diputació estava segant les vores d'alguns camins on hores abans els operaris municipals havien passat tirant herbicida. Sembla existir una certa descoordinació que caldria evitar.
Explica la regidora Mª Ángeles Rivas que aquest servei  es sol·licita a la Diputació i ve, però, en aquesta ocasió, no s'havia comunicat a l'Ajuntament que passaria la segadora i per això es va tirar herbicida.

- "Es va intentar vore i ... És molt difícil de saber quin dia ho fan" -diu Mª Ángeles.

Totes aquestes preguntes han fet el seu efecte i l'Alcalde deixa constància:

"Mª José, no et preocupes que els treballadors estan organitzats, dona. Per a organitzar-los estem nosaltres que som els responsables i si alguna cosa no s'apunta en el parte, que no es lleve la son..." Afegiu-li el to amb el que ho diu i el somriure adjunt. 

Un dels regidors li comenta al senyor Alcalde que el que acaba de dir "no tocava" i apel·la ell a la ironia quan acaba de mostrar la cara més trista del sarcasme, embolicada amb eixe somriure que incita a preguntar-nos:

- I aquest, de què es riu?