dissabte, 14 de setembre del 2013

ENERGIES SOSTENIBLES.

Els arcs tan bonics d'aquestes festes necessiten energia elèctrica per realitzar la seua funció. Són molt bonics, però, sense llum, no en són res. I en necessiten molta. Com en necessitem per a les nostres cases, per a la televisió, el frigorífic, la cal·lefacció, ... No podem estar consumint "per damunt de les nostres possibilitats". Però, no us preocupeu. Hi ha gent que es preocupa pel nostre benestar, "emprendedores" que se sol dir ara, i el problema, aquesta gent, el té resolt.

S'ha publicat fa un dies al DOCV.





No és nou el tema, ja ve de lluny. És un pas més del procés. Diuen que no és el millor moment per a l'energia fotovoltaica, però, aquesta gent no para. Mentre la "prima de riesgo baixa" i la borsa "puja", ells van fent camí. Inversions milionàries pensant en nosaltres, centenars de llocs de treball, el progrés, ...

Un hort solar al terme de Banyeres, vora la Central, i sis horts més al terme de Biar, a l'Algar, enfront del Salze tocant el riu. L'hort solar més gran del món, que va pagar el canon més baix de la galàxia, és vora superat en el seu rècord. Aquest de Biar és més gran. I molt bonic, ja voreu. Més bonic que els arcs de festes.


Queda "xulo", veritat? Ah! i no acaba la cosa ahí. Afegiu-li una subestació elèctrica i uns fils per conduir l'energia produïda, a què no sabeu on? Imagineu-vos.

Hem d'anar preparant-nos per protestar o per aplaudir. Altres hauran d'anar medint els metres de fil per demanar la corresponent indemnització, la línia es farà "sí o sí", això ja ho sabem. I algú haurà de pensar a qui li dóna la mà per a la foto que eixirà al programa de festes. Per cert, la "part del lleó" dels cànons per l'hort solar se l'endurà l'Ajuntament que presideix la dona de la jaqueta roja que està al costat de l'home que li dóna la mà al "Principe de España" en la foto del programa d'enguany. I eixe cànon no serà el més ridícul que mai s'haja pagat per una instal·lació d'aquest tipus, segur.

La normativa completa està al DOCV i els mapes els podeu vore complets a la web de l'Ajuntament de Biar.



divendres, 13 de setembre del 2013

ARCS

Aquestes festes també s'han penjat arcs. Podríem dir que són molt bonics. També que es tracta d'un enllumenat elegant, espectacular, bellíssim, ... Fins i tot, que no ens agrada, que no és el que es mereixen les festes patronals de Beneixama. O podríem dir que són els arcs de festes. Podríem dir moltes coses, encara que no considerem que aquest siga el més important de les nostres festes. És una part més, una xicoteta part de la festa.

Però, el que si volem fer és recordar el que es deia dels arcs quan el regidor que els triava era el regidor de Festes de l'anterior equip de govern, o siga, el regidor de Junts per Beneixama. Se'n recordem bé. Eren moltes coses les que es deien, i no expressions com les anteriors. A tall d'exemple: "pareix un puticlub". Així, com sona. Un carrer del poble pareixia "un puticlub" per l'enllumenat dels arcs. La persona que ho va dir, segurament, ja no haurà tornat a mirar els arcs després del canvi de governants, o no haurà dit res, però, ho va dir, se'n recordem. Se'n recordem del que va dir i de qui ho va dir.

Enguany, els arcs de festes, són els que són. Hi ha de millors, segur. També hi haurà altres pitjors, cert, però, són els arcs que s'han posats aquestes festes del 2013. Ací teniu algunes fotos dels arcs de les Festes de Beneixama 2013.











dijous, 12 de setembre del 2013

SOPAR ESTELLÉS

L'IEVM ens passa un correu electrònic anunciant un Sopar Estellés. Ho tenen publicat també al seu facebook.


Sembla que volen fer una presentació/xarrada i posteriorment una lectura de poemes d'Estellés per part dels assistents que vulguen. Tot a un sopar que tindrà lloc a un local de Beneixama si hi ha gent suficient. S'intentarà, per facilitar l'assistència de tots, contractar un menú el més barat possible. 

L'activitat està prevista per al 28 de setembre, dissabte.

Per comunicar l'assistència cal parlar amb el president de l'Institut d'Estudis, Romà Francés, al 96 582 02 57. També ho podeu dir a qualsevol membre de l'Institut o, fins i tot, de Junts per Beneixama, que pensa participar en el sopar amb diferents representants.