dijous, 24 d’octubre del 2013

VAGA A L'EDUCACIÓ.

Mireu algunes coses que han aparegut hui al feisbuc de Junts per Beneixama, compartit pels seus amics.

Estic de vaga. Millor dit: estem de vaga, jo i els meus xiquets (que encara estan dormint). Avui no anirem a l'escola ni a l'institut perquè volem manifestar la nostra disconformitat amb la forma de vore l'educació que té l'actual govern i amb les decisions que està prenent al respecte. 

Volem una escola pública de qualitat i integradora, on els xiquets i xiquetes puguin desenvolupar les seues capacitats, i no on se’ls amuntegui en classes abarrotades, sense els mitjans necessaris, mentre la “gente bien” duu als seus fills a col·legis ben dotats. No podem tolerar que s’estengui el missatge de que, si estic preocupada per l’educació dels meus fills, deuria dur-los a un col·legi privat/concertat, perquè a l’escola pública “ja se sap”. 

Volem una escola gratuïta. I gratuïta inclou els llibres i el material. Estudiar no és un luxe, és un dret, i deuria ser la prioritat d’un govern compromès amb el seu poble. L’educació no és per a qui se la pugui pagar: l’educació és per a tots. 

Volem un sistema educatiu que doni a tots les mateixes possibilitats. I açò no pot fer-se sense beques als universitaris amb menys mitjans econòmics. Ja és prou gran l’avantatge que té el ric (acadèmies privades, cursos d’idiomes a l’estranger, professors particulars...) com per a que augmentem la distància eliminant o reduint l’ajuda a qui necessita treballar per a seguir estudiant. A no ser que l’objectiu del govern sigui, precisament, fer gran aquest abisme i deixar clar qui pot i qui no pot estudiar (al cap i a la fi els nostres governants estan venent la nació com un lloc de ma d’obra barata on vindre a invertir: els nostres fills serien els peons i els seus els “consejeros adjuntos”). 

I volem uns professors valorats. Valorats no significa sòls ben pagats (que també), valorats significa que la feina que fan és apreciada i tinguda en consideració per la societat i no, com està passant ara, es transmet el missatge de que (a) treballem poques hores (b) tenim moltes vacances y (c) no sabem més que protestar. És molt dur escoltar açò quan estem sobrepassats de feina i encara aprofitem les vesprades (fora del nostre horari) per fer cursos i seguir formant-nos, mentre ens adonem de com els nostres polítics han demostrat una terrible incompetència en la gestió dels diners de tots (a més d’haver-se omplert les butxaques). I ara la culpa és dels mestres. Com sempre. 

Així que avui em quedo a casa. M’he fet un cafè mentre escrivia açò (ja duc una hora escrivint :-D), i ara vaig a fer un poc de mestressa de casa i a escoltar la ràdio a vore com va la vaga. Però he de reconèixer que la vaga no serà completa perquè, encara que no aniré a l’institut (ni cobraré el dia d’avui) dedicaré varies hores a preparar classes i a corregir exercicis. Perquè, per molt que Wert & Co. ho proclamen, la immensa majoria dels professors estem totalment implicats en l’educació dels nostres alumnes, i aquesta vaga va per ells i per eixa escola pública, gratuïta i de qualitat per la que lluitem cada dia.









dilluns, 21 d’octubre del 2013

SOM UNS ...





Què? Què vos pareix?

Han augmentat els impostos? No, hi ha menys impostos. Ha pujat l'IVA? No, està voste equivocat. MENYS IMPOSTOS: SOM ESTALVI.

Hi ha més persones aturades? No. Hi ha MÉS OCUPACIÓ: SOM MÉS OCUPACIÓ.

Les llistes d'espera per operacions han augmentat? Ha hagut retallades al sector sanitari? En absolut. Hi ha MÉS SANITAT: SOM SALUT.

També SOM EDUCACIÓ. Retallades al sector educatiu? Ni pensar-ho. MÉS EDUCACIÓ. I moltes coses més.

Es tracta d'uns anuncis que es publiquen als diaris. Dues pàgines completes dia sí i dia també. A la ràdio també ho podeu escoltar, per si no ho sabíeu.

I tot açò què val? Què costa? Qui paga? 

Mireu, aquestes són les tarifes d'un diari valencià: de dilluns a dissabte, diumenge, en blanc i negre o en color.
Multipliqueu. Barat, veritat? SOM ESTALVI. SOM UNS ...