divendres, 29 de novembre del 2013

APROVEM L'ACTA?

Per als qui no soleu assistir als Plenaris, el primer que es fa és l'aprovació, o no, de l'acta de la sessió anterior. Els regidors són coneixedors del que diu l'esborrany de l'acta redactada pel secretari o secretària i donen el seu vot favorable o contrari. Si no n'estan d'acord poden fer les esmenes corresponents.

A l'acta de la sessió anterior hi havia una xicoteta errada, una data incorrecta:

- Els bombers no havien vingut el dia 9, fou el dia 10.

Això posava l'acta del regidor, la que llegia un dels regidors. L'acta que hi figurava a l'expedient del Ple, la que llegia la secretaria, no deia res ni del 9 ni del 10, però, també hi havien bombers pel mig. Era premonitori, l'incendi vindria després.

Resulta que l'acta que llegia el regidor era un primer esborrany que es passa als interessats per fer les primeres correccions. No la versió definitiva. L'acta que tenia a l'expedient la secretària, no era ni el primer esborrany, ni el segon, ni l'últim, era l'acta de la sessió de juliol, dos Plenaris abans. Desconec si hi havien altres versions, però, l'única acta que no estava present a la sala era la que s'havia d'aprovar.

-S'aprova? -va preguntar el president del Ple. I així es va fer.

Aquesta anècdota, és una anècdota sense importància, dóna constància del funcionament d'aquestes persones, del valor que donen als procediments, legals, d'una institució com l'Ajuntament i de la seua capacitat de gestió que toca nivells molt baixos.

Quan a un Ple municipal ocorre un fet d'aquest tipus, un President com toca, busca o fa buscar l'acta que cal aprovar, la llig sencera allí mateix i, si els regidors estan d'acord, s'aprova. I si no la troba degut a que se la van endur els bombers aquell fatídic dia 9 o 10 en el camió, deixa la seua aprovació per un proper Plenari.

Quan tot té igual, quan dóna igual quatre que quaranta, en eixe cas, pot preguntar: s'aprova? I això va fer.

Ara, quan siguen els altres els qui intenten suavitzar un moment complicat amb un comentari també anecdòtic, o deixar ben clars els seus drets de regidors, haurà d'aplicar criteris igual de relaxats. I això és el que no fa. Ara, sempre arriba el moment en què li poden tapar la boca, com després així va succeir.

No ens el mereixem!

MEMORABLE PLE.

Memorable Ple municipal el d'aquesta nit: cinc hores hem estat escoltant no sabria dir-vos ben bé què!

El que puc dir-vos és que "hem signat" no sé quants convenis amb una ONG. 
Sabeu quina? Cáritas Parroquial. 
Qui signa? El President del Plenari i el de Cáritas: Antonio Valdés Vidal i José Limorti Guill. 
Un conveni per encarregar-li a Cáritas la gestió del Poliesportiu Municipal i la Biblioteca Municipal. 
I, a més, "Dad y se os dará", una altra actuació de Cáritas local i l'Ajuntament.

Vergonya cavallers, vergonya!

Magnífiques les intervencions de la regidora de Junts per Beneixama. Davant la matèria amorfa, vehemència! Contra la injustíca, radicalisme! Enfront de la falsa caritat cristiana, dignitat!

No ho permetrem!

dimecres, 27 de novembre del 2013

DEMÀ HI HA PLE.

Demà, dijous 28 de novembre de 2013, quasi tres-cents anys després de 1714, per tant, data fonamental dintre del "debate catalán" i del "problema de España", tindrà lloc el Ple Ordinari corresponent al mes de novembre.

Per encetar el menú, és probable que s'aprove l'esborrany de l'acta anterior. Cas de no aprovar-se, la cosa tindria un començament ben interessant, però, segurament, s'aprovarà.

Un parell d'aperitius: un conveni amb la Diputación Provincial de Alicante sobre el Plan de Modernización de los Ayuntamientos de la provincia de Alicante (per obrir boca podeu veure el vídeo de la visita de Jordi Évole a la Diputació i el de la visita de la presidenta a la inauguració de la "nave-almacén" i l'ajuntament del poble veí) i una "modificación de créditos".

I, a continuació, primer plat, aquest ja de guia Michelín: "Dación de cuenta de Reparo ..." per la Secretària-Interventora i "pronunciamiento del Pleno sobre el levantamiento de la suspensión operada por el reparo ..." del regidor delegat d'esports. (Desconec els ingredients, però, segurament es tracta d'un plat de cullera que s'ha de servir ben calent).

Després unes cosetes sobre l'inventari municipal i l'accés a l'estació de l'AVE de Villena (on va tindre lloc aquell acte memorable immortalitzat al programa de festes de Beneixama d'aquest mateix any).

Per anar completant l'àpat, un conveni amb Càritas Parroquial de Beneixama, unes ajudes a associacions per part de la regidoria de Serveis Socials i els decrets d'alcaldia del període vigent.

El segon plat, informes d'alcaldia. Fins i tot als millors restaurants un plat mediocre pot estropejar-te el millor sopar.

Per acabar, per als qui ens agraden les postres tant, una moció conjunta ben interessant de JpB i PSOE sobre el tancament de RTVV per part del govern valencià del PP, després de l'enfonsament econòmic, moral i ètic de RTVV per part de diferents governs valencians del PP i la manipulació informativa duta a terme pels governs valencians del PP, els mateixos d'abans, durant molts anys. (Com bé sabeu, la culpa d'aquest tancament és de Zapatero, dels treballadors de RTVV, dels sindicats, de la crisi, de les monleonetes, de Tonet el de l'alqueria blanca, teua i meua, i de Zapatero també).

Alberto Fabra, el President valencià que tanca RTVV, el pobre, passava per allí i no n'ha tingut altre remei que tancar-la per poder obrir escoles, hospitals, pagar als depenents, atendre a totes les persones necessitades, pagar les beques de llibres dels teus fills, baixar les taxes universitàries de les teues filles, crear milers, què dic!, milions de llocs de treballs per a tots els valencians i tornar a situar la Comunidad on es mereix. I l'abuelito comdemnat! El què faltava!

Tancarà el festí, el ressopó, una infusió de precs i preguntes (algunes d'elles formulades per escrit pel grup municipal del PSOE).

Disculpeu si aquests tipus de comentaris us molesten. Teniu raó! Els valencians tenim motius, molts, per sentir-nos molests i moltes coses més.