dijous, 5 de desembre del 2013

A - B = C

Al tercer punt de l'Ordre del Dia del Ple figurava un expedient de modificació de crèdits. I això què és? - us preguntareu.

Es tracta d'un procediment habitual en la gestió del pressupost d'un Ajuntament quan és necessari. Una partida del pressupost té diners que no va a gastar i una altra no té diners que necessita gastar per a una determinada actuació. S'agafen els diners d'una partida i es passen a l'altra, amb el consentiment del Plenari. 

En aquest cas la partida de "serveis socials" té diners i la de "comunitat d'abocaments" no en té prou per pagar uns atrassos i els corresponents recàrrecs. Agafem 7.500 € de la partida de "serveis socials" i els passem a la partida de "mancomunitat d'abocaments".

Per exemple:

Partida A: 20.000 €
Partida B:   1.000 €

Partida A: 20.000 - 7.500 = 12.500 €
Partida B: 1.000 + 7.500 = 8.500 €

Partida A: 12.500 €
Partida B:   8.500 €

Amb eixos 8.500 € podem pagar els deutes i els seus recàrrecs a la "Mancomunidad de usuarios de vertidos del Alto Vinalopó" corresponents als anys 2010, 2011 i 2012 que, "per una mala gestió, per deixadesa, de l'Ajuntament de Villena" no es van pagar en el seu moment. (L'Ajuntament de Villena presideix eixa Mancomunitat i la valoració de la seua gestió és literal, feta pel nostre Alcalde a la sessió del Plenari).

- "No és just que per una mala gestió de l'Ajuntament de Villena haguem de pagar nosaltres" -afegeix la regidora Rivas. Ai, la justícia!

Però, encara hi ha més. En el pròxim pressupost de la Mancomunitat, la dotació que es destina per pagar al tresorer, secretària i interventor, que són els de Villena, "ens pareix exagerada".

- "Amb eixa dotació duem nosaltres tres Mancomunitats", "Per això uns ajuntaments van bé i altres vam mal" -conclou l'Alcalde.

Nyas, coca! Si en vols més, para el cabàs! Quina errada més gran haver nomenat Ministre d'Hisenda Cristobal Montoro!

dimecres, 4 de desembre del 2013

MODERNITZACIÓ RADICAL A L'AJUNTAMENT.

Sí, ja ha arribat. Pensaveu que no, eh? Doncs estaveu equivocats, com en moltes altres coses; la modernitat ha entrat per la porta de l'Ajuntament.

I qui són els artífexs d'aquesta revolució tecnològica? Antonio Valdés, que presideix el Plenari municipal, i Luisa Pastor, que presideix la Diputació.

El segon punt de l'ordre del dia tractava d'això: signar un conveni amb la Dipu per a "la millora de la gestió municipal". Sembla increible, però, no, és possible. 

Ja funciona aquesta millora tecnològica en la gestió municipal i funcionarà encara millor. I tot per uns mòdics 1.300 €. Tramitació de documents via electrònica, registre també electrònic, pàgina web, ..., aplicacions per a la gestió del patrimoni municipal, ...etc.

Un exemple, la nova web.



Com podeu veure a dalt a la dreta, també té versions en anglés i valencià (són molt paregudes):

Versió anglesa de la web municipal.


Versió en valencià de la web municipal.


El contingut si que aporta novetats, informació sobre regidories, sobre regidors, ..., moltes coses. Voleu saber qui és el regidor de festes? I el de turisme? Aneu a la web i feu clic a la pestanya corresponent:



Bé, no és exactament coincident amb la realitat, però, serveix. És una informació en diferit, simulada.

La gestió administrativa, burocràtica, dels organismes públics ha millorat molt els darrers anys, i millorarà més encara, això és indiscutible i desitjable. Ara bé, que els qui s'encarreguen de gestionar aquestes millores, Antonio i Luisa en aquest cas, siguen les persones adequades, això és discutible i també millorable. Els donarem un vot de confiança.

El conveni fou aprovat per unanimitat.

FABRA DIMISSIÓ!

El passat dissabte va haver manifestació a València. Una més. El tancament del Canal 9 era la motivació inicial. El crit més escoltat: Fabra dimissió! Eleccions anticipades, ja!

Junts per Beneixama també va tindre allí la seua representació. Erem la minoria que normalment sol eixir a manifestar-se al carrer i uns pocs més. La "gran majoria" es queda a casa siga quin siga el motiu de la protesta. El vicepresident Císcar ja ho digué poc després: "n'eren pocs per demanar eleccions anticipades".

Uns 60.000 manifestants va comptar la policia. I un panorama ben curiós: estelades sense blau, estelades amb blau, quatribarrades sense blau, quatribarrades amb blau, ..., i molta gent que no és l'habitual, gent que notes que no assisteix normalment a cap manifestació, gent esquerrosa i gent de dretes, votants del PP els últims 20 anys. Alguns, com a activitat reivindicativa, només havien assistit a alguna paella multitudinària per reclamar l'aigua de l'Ebre o a la mascletada del dia gran de la festa, durant l'últim mig segle . Sorprenent.

La gent li va dir de tot al President, va cantar, va reclamar el Canal 9 de nou, va rodejar el Palau de la Generalitat fent l'ona, (no hi havia cap protecció, semblava que haguessen tancat la porta i apagat els llums de pressa i corrent, per eixir fugint), i va mostrar que no n'està d'acord amb el que aquestos personatges estan fent: "Fabra dimissió, Babalà president", s'escoltava per allí. Eixe és el nivell de respecte que inspiren hui aquest home i tot el seu sèquit.











* Intentarem també escriure el més ràpidament possible la crònica del Plenari passat. També hi hagueren escenes memorables.