diumenge, 29 de desembre del 2013

MÉS ESCOLES ESPORTIVES ENCARA.

El dia 26 de desembre de 2013 es va celebrar un Ple extraordinari per resoldre alguns assumpptes pendents, abans de l'acabament de l'any. L'acta de la sessió anterior no es va poder aprovar, "es va deixar damunt de la taula" (els regidors i regidores no havien tingut temps de llegir-la, pràcticament l'acabaven de rebre i tenia 55 pàgines, quasi una novel·la. Recordeu que el Ple anterior havia durat 5 hores, a 11 pàgines per hora).

Al segon punt de l'ordre del dia, una repetició de la millor jugada, com als partits de futbol:

"Reconocimiento extrajudicial de obligaciones, consistente en atención del gasto de las escuelas deportivas Municipales del mes de Diciembre de 2013".

És el mateix que ja hem contat a l'entrada anterior del blog. Els monitors i monitores de les escoles esportives, l'encarregat del poliesportiu i l'encarregat de la biblioteca municipal no poden cobrar, el més de desembre en aquest cas, si no es reconeix l'obligació de pagar-los i s'ordena el pagament. L'anterior Ple s'havia autoritzat per a octubre i novembre i ara calia autoritzar-lo per a desembre.

El famós "contrato mercantil" encara no està resolt. Els interessats tenen un temps per presentar al·legacions, redactar el model definitiu i signar-lo, el qui vullga, és clar. Quan aquests al·legacions estiguen resoltes tornarà al Ple per a la seua aprovació.

- Com està el tema d'Alfonso i Vicent? -pregunta la regidora Mª José Payà. (Es refereix a l'encarregat de la biblioteca i a l'encarregat del poliesportiu que també estan inclosos al llistat de persones que han de cobrar el seu jornal i que al Plenari anterior es va dir que aquestes funcions es gestionarien via Cáritas).

- "En el convenio que se aprobó en el anterior Pleno con Cáritas no se especificaban las personas, por eso hemos de incluirlas aquí" -diu la Secretària. "Para que se autorice el gasto, y luego se paga directamente o a través de Cáritas", afegeix.

Mª José Payà no veu clar l'assumpte: "Si es fa a través de Cáritas, no és un pagament, és una donació o un voluntariat, ..., si reconeixes que pagues a aquestes persones la teoria de voluntariat cau ...".

- "Esa no es mi discusión, eso no forma parte de la técnica presupuestaria, es una discusión política. El modo de pago es discutible". -diu la Secretaria.

- I com se'ls pagarà? -pregunta Castelló.
El mes de desembre se'ls pagarà com s'ha fet fins ara.

- I com se'ls pagarà el mes que ve? -torna a preguntar el regidor del PSOE.

Anirà directament a associacions -contesta l'Alcalde.
Anirà directament a Cáritas i Cáritas pagarà a estes persones -contesta al mateix temps la regidora Sra. Rivas.

- De totes formes ara no estem parlant d'això (de Cáritas) ... -diu l'Alcalde.

- I, sobre el contracte mercantil, han dit alguna cosa els monitors? -pregunta el regidor V. Ibáñez.

- Han dit que tenen alguna modificació que presentar, però, no l'han presentada. -contesta Mª Ángeles Rivas.

El reconeixement d'obligacions s'aprova per part del Plenari. Les formes, no cal dir-ho, no les té clares l'oposició, ni el contracte mercantil, ni el conveni amb Cáritas: signar un conveni amb una associació, pagar l'Ajuntament a l'associació i aquesta pagar a les persones que crega convinent la mateixa quantitat que ha rebut de l'Ajuntament i, a més a més, qualificar-ho com a "voluntariat". Què significa tot açò?

* Sobre el conveni aprovat el Ple anterior farem la crònica corresponent. Ara, al blog del PSOE local, ja teniu informació al respecte.