dissabte, 31 de maig del 2014

PLE ORDINARI DE MAIG: FESTES, MASETS, COMISSIONS I UNANIMITATS..

Punt seté de l'Ordre del Dia: ordenança reguladora de les activitats de les seus i locals festers, més conegudes o coneguts com masets. Aquesta ordenança ja s'ha consensuat amb les respectives comparses, ha estat dictaminada en la corresponent comissió informativa i es refereix únicament a masets, deixant fora els "garitos" (literal).

Explica l'Alcalde, això de que explica és una forma de parlar, no té res a veure amb una explicació que s'entenga, que hi ha dos masets, on algunes de les activitats que allí es realitzen, provoquen les queixes del veïnat.


Cal doncs, regular aquestes activitats mitjançat ordenança municipal. Per exemple, regular els horaris, l'ús de la via pública o el nivell de soroll que provoca la seua diversió a l'interior de la casa del veí.


Si tu organitzes dintre d'un maset una conferència-col·loqui sobre l'economia bolivariana, ara tan de moda, no hi ha cap problemàtica, pots estar debatint sobre el tema fins a les sis de la matinada que no passa res (evidentment cas que no se n'assabente el Ministre de l'Interior). Ara bé, si l'activitat causa molèsties al veïnat, ho podràs fer fins a les 2,30 hores, i si és vespra de diumenge o festiu, una hora més, fins les 3,30 hores de la matinada. Cas d'organitzar un caraoque on sonen totes les cançons guanyadores del festival d'Eurovisión, no podran superar-se els 30 decibels dintre de la casa del veí. Cosa de sentit comú. No pot estar l'home intentant escoltar la roda de premsa de Soraya sobre el Consell de Ministres del divendres i sentir només el "La, la, la, ..." de Massiel, encara que els discursos siguen molt semblants.

Totes són normes de sentit comú -diu l'Alcalde-, no es poden emmagatzemar productes inflamables, servir begudes alcohòliques a menors o consumir drogues.

Pregunta Mª José Payà si l'Ajuntament vetlarà pel compliment de l'ordenança.

Els presidents de les comparses estan d'acord amb l'ordenança i el que facen dins els seus locals és responsabilitat d'ells -contesta l'Alcalde. El policia tindrà una funció inspectora.

També està el policia a les cordaes i entren menors -afegeix Castelló.

Però el policia no pot saber si són o no menors -diu l'Alcalde.

Hi ha alguns a qui se'ls nota prou -insinua Mª José (rises). Però, en aquest cas, els responsables són els organitzadors de la cordà o els propis pares de les criatures, conclou l'Alcalde. Com podeu comprovar els responsables són tots menos jo, quan en realitat l'últim responsable sóc jo.

Després es parla de l'ocupació de la via pública, dels locals privats de diferents colles d'amics o d'aquells que per prendre la fresca tallen un carrer. Es conta el cas d'una persona, una persona seria, diu Mª Ángeles Rivas, que fa poc ha presentat queixa a l'Ajuntament pels trons i traques que tiraven els partidaris dels qui havien guanyat la Champions, més coneguda com "la décima".

Es vota i s'aprova.

En el següent punt es parla d'uns possibles estatuts de la Comissió de Festes. L'esborrany ha estat elaborat i aprovat per totes les comparses i l'Ajuntament ha de votar si vol formar part de l'esmentada Comissió i també aprovar o no els estatuts. Després cal tramitar-los a l'organisme competent per convertir-los en legals.

Molts dels que estan asseguts al Plenari han format o formen part també de la Comissió i ho saben tot sobre ella. Les reflexions sobre el tema s'allarguen i van apareixent tot tipus de problemàtiques. La principal, que es contemple als estatuts que decisions sobre "actes festers" s'hagen de prendre per unanimitat de tots els seus membres per aprovar-se. Altres decisions es prenen per majoria o per majoria qualificada.

Per majoria qualificada es pot canviar el tema de la unanimitat? -pregunta Mª José. Sembla que així és, i per tant, el millor es votar i acabar i deixar per a millor ocasió el debat sobre el Manifest surrealista de Breton.

Voten primer si l'Ajuntament vol ser membre de la Comissió: sí per unanimitat.

Després, si l'Ajuntament aprova els estatuts: s'aproven amb cins vots a favor (PP), dues abstencions i dos en contra.