dilluns, 26 de maig del 2014

PLE ORDINARI DE MARÇ: MORCA.

El passat Ple també va presentar Junts per Beneixama una proposició sobre la bassa de morca. Mª José Payà la va llegir:


Del tema ja s'havia parlat en anteriors Plenaris, però, com encara recordem l'estiu anterior i s'acosta ja el nou, volíem recordar-lo.

Diu l'Alcalde que estan en conversacions amb l'almàssera i està convençut que arribaran a "bon fi". Prefereix un ambient més tranquil per a negociar que no aprovar aquesta proposició que crearia tensions entre les dues parts.

El regidor Castelló pregunta per quines han estat les negociacions i l'Alcalde diu que no pot donar més detalls. 

És tot molt misteriós, però, això sí, l'Alcalde està "en el fondo" completament d'acord amb el que diu la moció, encara que no podran aprovar-la per no enterbolir el procés negociador.

- Si l'almàssera vulguera "anar a males" i haguerem de pleitejar, podria tardar 10 anys en resoldre's l'assumpte -afegeix.

Aleshores, cal procedir a la votació:

- A favor de la proposició: 2 JpB i 2 PSOE.
- En contra de la proposició: 5 PP.

No s'aprova la proposició i per tant l'Ajuntament no exigirà a l'almassera que buide la bassa per evitar els mals olors, gràcies als 5 vots contraris del PP local.

Vist el resultat, les conversacions continuaran, la pau i la tranquil·litat seran absolutes, l'ambient negociador, relaxat; i el proper Ple, que és aquesta mateixa setmana, coneixerem la notícia de l'acord al que han arribat. I tot arreglat!

En cas contrari, presentarem una nova proposició, però, no a l'Ajuntament, no, li la presentarem a Cañete, que per això l'hem votat com a representant a Europa. Què és per aquest bon home, que s'ha menjat milers de iogurts caducats, una simple bassa de morca? A més, suprimirem la paraula exigir i li ho demanarem "per favor", que igual no estan els ànims per a massa exigències.

Les negociacions desconeixem com es desenvolupen, però, hui mateix, tranquil·litat, a la bassa de morca hi havia.