dimarts, 3 de juny del 2014

PLE ORDINARI DE MAIG: MOROSITAT, DINERS, PRÉSTECS...

Va continuar el Ple amb diverses qüestions econòmiques: "Ley de medidas contra la morosidad", "Plan de ajuste", "Plan económico-financiero", ... Tot està ja pagat! No us preocupeu, que està tot pagat.

Sabeu quantes factures quedaven per pagar el 31 de març? Una. I l'import? 693 €.

I el Plan de Ajuste de pago a proveedores? Ja està pagat també. El préstec i els interessos. 

I el Plan económico-financiero? S'ha acabat. Ja no tenim ningun deute amb Montoro!

I el mundial? L'ha guanyat la Roja? No, això encara no. O almenys no es va dir res al Plenari.

I tot açò què significa?

Mireu, és senzill. L'Ajuntament de Beneixama devia una certa quantitat de diners, concretament 234.377,60 €. A Mariano, Luis i Cristobal se'ls va ocòrrer una idea genial: L'Ajuntament demana un préstec, paga el deute, torna el préstec i els interessos, i assumpte arreglat.

Si la Generalitat Valenciana ens haguera pagat els diners que ens deu, no hagues fet falta demanar cap préstec, ni pagar cap interés, però, no ha pagat i no sabem quan pagarà.

I quants diners hem pagat en interessos? -pregunta Mª José Payà.

Uns 23.000 € -contesta l'Alcalde.

O siga que es tracta d'una subvenció que ens ha donat la Generalitat de -23.000 € -diu Mª José.

És una forma de veure-ho. Però el problema econòmic del 2011 no era només per la falta de pagament de les subvencions -aclareix l'Alcalde. (En aquest cas, la cosa queda ahí, no nomena l'altre préstec, el ja famós de 700.000 € i que encara no hem pagat).

La Generalitat hauria d'haver-se fet càrrec del préstec i dels interessos - diu ara Mª José.

Doncs no, tots aquests personatges, tan preocupats com estan "por todos los valencianos", ni s'han fet càrrec del préstec, ni han pagat els interessos ni han abonat les subvencions que ens deuen. I ells tan tranquils i nosaltres tan contents!

I per acabar de rematar la jugada, l'Alcalde conta al Ple que s'ha pagat primer aquest préstec perquè era el més car de tots, segons les condicions que havia negociat el govern espanyol.

Nyas, coca! Si en vols més, para el cabàs!

I el que havíem dit abans, ells tan tranquils i nosaltres tan contents. L'any que ve, quan arriben les eleccions, anem i els votem. Aquestes llumbreres es mereixen un premi!