dilluns, 29 de desembre del 2014

INTERESSANTÍSSIMS INFORMES D'ALCALDIA.

Continua el Ple Ordinari del mes de novembre. No havíem tingut temps d'acabar-lo, centrats com estem celebrant discursos i premonicions que vaticinen la proximitat de temps de felicitat. La crisi s'acaba, la "prima de riesgo" baixa; el petroli també; i el "pib" es dispara. Això diu Mariano. O siga que prepareu-se, que s'acosten, de nou, moments de glòria.

Un moment! Abans de continuar cal desitjar-vos a tots BON NADAL i MILLOR ANY NOU! Però, millor, millor, eh?, que aquests desitjos no siguen, només, un tràmit. Es preveuen almenys un parell de moments esperançadors durant el 2015: les eleccions municipals i autonòmiques, amb el canvi en l'alcaldia, tan necessari per al nostre poble, i la desaparició del Palau de la Generalitat d'aquest home que ara l'habita; i també les eleccions espanyoles, per perdre de vista al president Rajoy. Esperem!

Al Ple tocaven ara els informes d'Alcaldia. I començava la regidora de joventut i de serveis socials amb el seu informe escrit, i llegit, i que vol que conste en acta tal i com el llig, al peu de la lletra. 

Diu, entre altres assumptes, que el "Informe Epidemiológico" sol·licitat a Sanitat estarà acabat abans que finalitze l'any actual. Ja queda poc!

Després, llig un informe detallat sobre la VIIª edició del Beneixama Rock:
- La Gossa Sorda: 4.170 €, IVA inclòs.
- El tècnic de so: 2.400 €, IVA inclòs.
- La resta de grups, quantitats sensiblement inferiors. Per exemple, al grup anomenat "Recursos Nulos", 150 €.
Total de despeses: 9.200 €.
Total d'ingressos: 4.700 €

El Rock, li costa a l'Ajuntament de Beneixama 4.500 €. La música s'ha de pagar, toquen rock o Paquito el Xocolatero, i informar detalladament del que ha costat és "transparència", com la de la web de Mariano. Ara bé, 4.000 € per la Gossa i 150 € per "Recursos Nulos"? Mira que hi ha noms per posar-li a un grup, i va i trien "Recursos Nulos". Aleshores, amb 150 € encara es poden considerar ben pagats.

- Per què en uns dius "IVA incluido" i en altres no? -pregunta la regidora de Junts.

Primera resposta, de la regidora de Joventut: Perquè els altres són com un obsequi que se'ls fa per participar. Són obsequis.

Segona resposta, de l'Alcalde: Ho cobra un dels integrants amb el seu CIF. Firma amb el seu CIF i tal. Les primes de segurs no tenen IVA.

Està clar, no?

A continuació, la regidora Mª Ángeles Rivas diu que "ja podem dir que tenim un agent de policia local". I l'Alcalde, que hem rebut moltes subvencions que, a més a més, hem cobrat: "molt bé per als temps que corren". I que estem buscant "secretari per acumulació", però, no el trobem. N'havíem encontrat un, "serio", "imparcial", "molt professional", però, no podrà vindre, és secretari d'un ajuntament de primera i no pot fer "acumulacions" en un ajuntament de tercera. 

- Continuem buscant. Estem fent el que podem -conclou l'Alcalde.

- La secretària de l'Ajuntament de Biar no estava interessada? -pregunta Mª José.

Com que estem segurs que hi haurà gent que considerarà una injustícia fer-li un obsequi de 150 € a "Recursos Nulos" i que la Gossa Sorda estiga gravada amb IVA, com sabeu altíssim (21%) per a les activitats culturals, una ocurrència de Mariano i Cristobal, inserim una mostra del treball d'aquest últim grup, com un acte de justícia, en aquest cas de "justícia poètica".