dijous, 21 de maig del 2015

PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2015.

El passat 7 de maig, el Plenari de l'Ajuntament de Beneixama en sessió extraordinària, va aprovar els pressupostos 2015 de manera provisional.

Ingressos: 1.340.612,00 €
Despeses: 1.340.612,00 €

Perfecte. Si feu la resta, el resultat és zero, fins i tot en els cèntims d'euro. 

Es van aprovar amb 5 vots a favor del grup del PP i 4 en contra de l'oposició, 2 del PSOE i 2 de JpB.

Alguns ingressos:

- 49.595 € de l'IBI. I una advertència: l'augment important de la contribució serà el 2016.

- 30.000 € del canon del Restaurant Mariola (que encara no hem cobrat). Té tots els permisos? -pregunta Mª José Payà. No -respon l'Alcalde. Tindrà els permisos quan tinga el DIC. El DIC "va bé", però no tenim comunicació oficial, afegeix el senyor Alcalde.

Conclusions: L'any 2016 pagarem més contribució i diu l'Alcalde que el Restaurant Mariola no té els permisos corresponents per a fer, ..., com diria Mariano, ... per a fer coses.

Algunes despeses:

- 45.000 € per a indemnitzacions, "coleteos" dels temes judicials -diu el president del Plenari.

- 8.800 € en gastos jurídics. L'Alcalde diu que creu que no hi haurà prou, però, "és el que hi ha", "tenim que resignar-nos".

- I 1.500 € de la pistola del policia. Amb munició? No va quedar clar si era amb munició o sense munició.

Continua Antonio repassant partides del Pressupost una darrera l'altra.

- T'has saltat l'auditoria -li diu Mª José Payà.

- Ah, me l'he saltada! -ara la vorem.

I tant que la vorem! També la pagarem!

40.000 € per a pagar l'auditoria. I és que no es pot consentir, segons el nostre alcalde, "que la gent dubte de la gestió i de l'honorabilitat de les persones que estan en l'Ajuntament". 

I n'hi ha més encara, "No consentisc que ningú m'acuse de malversació" -diu l'Alcalde. I qui acusa?
"Gent del teu àmbit, del teu cercle, ha dit autèntiques barbaritats" -li diu a la regidora.

Els comptes de l'Ajuntament de Beneixama estan al Tribunal de Comptes, en mans de la policia i els jutjats, en tots els organismes que han d'estar i, ara, en mans d'una empresa auditora, i és que "l'Equip de Govern considera que l'auditoria fa molta falta" -diu l'Alcalde.

També es preveuen diners per amortitzar deutes:

- 30.900 € per a la caixa de compensació de la Dipu.

- 38.385 € per amortitzaar el prèstec del BBVA de 700.000 €.

- 11.000 € per amortitzar un prèstec de la CAM per comprar els terrenys que es van permutar pel solar de la Torre. "Una operació molt important", diu, que es va fer ja fa molts anys i que va fer el mateix alcalde actual. (Observeu que el prèstec que va fer l'Equip de Govern anterior és escandalós, però, el prèstec aquest que va fer el propi alcalde actual, fa unes quantes legislatures, és molt important, quasi imprescindible).

Retornen al debat dels pressupostos per deixar constància del desconeixement que la majoria d'ells tenen sobre el tema: un pressupost preparat de pressa i corrents fa pocs dies, sense cap tipus de consens, sense quasi temps de veure'ls, ... i amb alguna frase memorable:

- "Yo jamás he sabido, en la partida de cultura por ejemplo, lo que tenía,..., si me preguntas no te puedo decir ni del primer año, ni del último" -paraules literals de Mª Ángels Rivas, després de dotze anys de regidora.

Conclusió: 

- El 29 de gener de 2015, en un Ple Ordinari es va fer referència al Decret d'Alcaldia 139/2014 "relativo a prórroga automática de presupuesto municipal de 2014 a 2915". Es pressupostos es prorrogaven i no se n'elaboraven de nous per a 2015.

- El 7 de maig de 2015, a un Ple Extraordinari, s'aproven provisionalment uns pressupostos per al 2015. Per què? Què ha canviat de gener a maig? Una auditoria? 40.000 €?  

Pel camí queden un Band, un Decret d'Alcaldia per fer una auditoria amb uns pressupostos prorrogats, sobre una partida pressupostària "vinculada", uns nous pressupostos amb una partida de 40.000 € per poder fer eixa auditoria, la licitació de l'auditoria sobre una partida d'uns pressupostos encara no aprovats, ..., no és tot massa complicat?, no estan les coses un poc forçades?

Als pressupostos es poden presentar reclamacions.