dilluns, 28 de setembre del 2015

INFORME REGIDORIES.


PATRIMONI
-       S’han obert els museus (Poeta Pastor, Navarro Ferrero i La Torre) tots els caps de setmana de l’estiu i en festes gràcies a la col·laboració dels voluntaris. Moltes gràcies a tots ells.

-       Està fent-se l’inventari del patrimoni de l’Ajuntament, gràcies a una ajuda de diputació.

Aquesta tardor tenim previst posar en condicions i obrir al públic el museu etnogràfic, així com el que a partir d’ara serà la sala d’exposicions temporals.  Açò durà prou feina: cal retirar, inventariar, netejar i tornar a col·locar els objectes. Com que ara hi ha menys espai (degut al que s’ha dedicat a sala d’exposicions temporals) caldrà fer una selecció dels objectes a exposar i decidir si els anem posant tots de forma rotatòria o si tornem als seus propietaris els que no càpien.

També està treballant-se en ampliar la col·lecció del Museu Navarro Ferrero dedicant les dos sales que donen al pati a la seua obra mural. Volem posar fotografies dels murals que va fer per a l’església de Beneixama, el mural del tractat a l’església del Camp de Mirra, etc. per així tindre una visió més completa de la seua obra. Ho posaríem a les dues sales petites que donen al pati, que ara estan buides.  

EDUCACIÓ
Estem coordinant activitats amb l’AMPA. A banda de les activitats extraescolars que s’han proposat, hi ha prevista per a enguany una activitat relacionada amb la cuina i l’alimentació dirigida a xiquets i a pares.

Un altre tema que ens ocupa és l’ajuda per a llibres de text anunciada pel Consell.  Estem a la espera de rebre les corresponents instruccions.

MEDI AMBIENT
Ja ha acabat la campanya de voluntariat mediambiental. Han participat 6 xicons del poble que han anat, de dos en dos, tots els dies fins a final d’agost.

Des de la regidoria de medi ambient està gestionant-se la retirada de les plaques de fibrociment per una empresa autoritzada. En aquest moment ja s’han visitat les cases, s’han pressupostat les actuacions a fer i està redactant-se el pla de treball. Dilluns 28 hi haurà una reunió amb tots els afectats que han manifestat la seua intenció d’adherir-se al pla per donar-los el pressupost i que confirmen o no la seua participació.

RESIDUS
Està revisant-se el plec de condicions de la empresa concessionària del servei de brossa i neteja per exigir-li el seu compliment. A aquesta empresa se li va adjudicar el servei a principis de juny, i el té concedit per a 10 anys.  A nosaltres ens agradaria, ja ho vàrem contar a la campanya, recuperar la gestió de la brossa, la qual cosa no va ser possible a curt termini. Haurem de vore la forma d’optimitzar la gestió i fer-la cada vegada més eficient i més econòmica.

De moment, aquest hivern anem a fer un pla de sensibilització sobre el reciclatge i la neteja, dirigit a la població.  Hem de conscienciar-nos tots de la importància de reciclar i de que la neteja dels carrers no depèn tan sols de que passe la maquineta o l’agranador, sinó de que no deixem als nostres gossos embrutar el carrer, de no tirar papers al terra, de que respectem les papereres, etc.

ENERGIA
-    S’ha presentat al·legació a l’ampliació de la subestació elèctrica.
-  Va a fer-se un pla d’estalvi energètic per a reduir la despesa en electricitat. Aquest pla va vinculat a la signatura del Pacte d’Alcaldes, que s’ha aprovat al plenari del 25 de setembre  http://www.pactodelosalcaldes.eu/index_es.html

PROMOCIÓ ECONÒMICA
Estem en plena organització del “Beneixama, xe que bo”.
o Aquesta edició serà molt similar a les anteriors, amb la zona gastronòmica al convent i la resta d’empreses al carrer Cardenal Payá.
o Els masets dels llauradors i dels moros s’utilitzaran per a exposicions de treballs d’associacions i per al “rastrillo” solidari de les ames de casa.
o   Hi ha activitats prèvies la setmana de la fira. Concretament són un curs de tall de cuixot i una xerrada-tast de vins a càrrec de Joan Cascant (celler de la muntanya).
o  Durant la fira hi ha distintes activitats com tasts d’oli i de vi, desfilada de pentinats, demostracions d’artesania, música, etc.
o  Està fent-se difusió en internet, xarxes socials, ràdio, premsa i televisió comarcal. També s’ha actualitzat l’app per a telèfons mòbils.

També estem treballant en millorar la pàgina web i donar-li més contingut.

Com a properes actuacions tenim l’adhesió al pla d’ocupació  i  continuar amb les accions formatives per a empresaris.

TURISME
Estem treballant en el projecte figatell impulsat per l’INVAT.TUR. El dia 1 d’octubre anirà al Laboratori de Cuina de l’INVAT.TUR, a Benidorm, un grup d’hostalers i carnissers locals a participar en una “master class” dedicada al figatell.

Passat dimarts 22 d’octubre ens vàrem entrevistar amb el diputat de Turisme, En Eduardo Dolón, per a començar a planificar un full de ruta per a l’activitat i promoció turístiques del nostre municipi. Els tècnics de turisme de diputació vendran pròximament a Beneixama per començar a treballar juntament amb l’ADL.