dilluns, 27 de juliol del 2015

TOT VAL DINERS.

Què val una campanya electoral? Quant es gasta un partit polític en una campanya electoral espanyola, en unes eleccions autonòmiques, en unes eleccions municipals? En què es gasten els diners? 

No caldrà que us diga que això nosaltres no ho sabem, però, no tardarem molt en saber-ho. Conegut és l'interés per això que ells, tots els partits polítics, anomenen "transparència" i, per tant, no tardaran massa en informar-nos de les despeses que han tingut durant estes passades eleccions, en què s'han gastat els diners, els pocs que s'han gastat en aquesta època de crisis, d'on se'ls han tret, ja sabeu, ..., la "transparència".

Mentre esperem, anem a contar-vos quants diners ens ha costat a nosaltres, a l'Agrupació d'Electors Junts per Beneixama, la "campanya electoral":

- Els cartells ens han costat 63 €.
- Els fullets amb el programa electoral 304,92 €. (En vam fer 900).
- Les paperetes de votació, en vam imprimir mil, 48,40 €.
- I la "picaeta" de després del mitin 62,22 €.

TOTAL DESPESES: 478,54 €

I això qui ho paga? No, "això no ho pague jo", això ho hem pagat amb els diners que hem rebut com a donatius. Alguna multinacional? Alguna gran empresa construtora? Algun fons d'inversió ubicat a un paradís fiscal? No. Concretament, 20 persones, ens han fet aportacions per un total de 530 €.

O siga, que una vegada pagades les despeses, ens queda un remanent de 51,46 €.

I on estan eixos diners? A Suïssa? A Andorra? ... Tampoc. Els tenim en casa en una caixeta, mentre pensem que fem d'ells, si comprem un "aifon" a cada regidor, un "aipat", un ordinador d'altíssimes prestacions, un viatge "tot inclòs" a Cuba o els utilitzem per pagar la taxa de la regularització cadastral del nostre local social que ara està posant-se de moda. La taxa, vull dir, local social encara no en tenim.

Ja vorem.